Gouden tip over aangestoken autobranden levert Haarlemmer €1000 op

Geschreven door de Redactie op maandag 26 mei 2014

Haarlem – Vorige week is door de gemeente het bedrag van € 1.000 overgemaakt aan een Haarlemse tipgever . In 2012 leidde deze gouden tip tot een aanhouding en later tot een veroordeling. De tip betrof een dader die tot twee keer aan toe zijn eigen auto in brand heeft gestoken vanwege verzekeringsgeld.
.

De tipgever wist achteraf gezien niets van de beloning en had puur vanuit maatschappelijke verantwoordelijkheid gehandeld. In 2012 werd Haarlem geteisterd door diverse autobranden.

Om deze trend een halt toe te roepen heeft de gemeente in samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie in 2012 de aanpak van autobranden tot een gezamenlijke prioriteit benoemd, een plan van aanpak gemaakt en Haarlemmers via een huis-aan-huis flyer opgeroepen te helpen in het oplossen van de autobranden.

De ogen en oren van alle inwoners waren dringend nodig om de dader(s) te stoppen. Daarnaast waren er ook initiatieven en acties uit verschillende wijken om de strijd tegen de autobranden aan te gaan. Dit alles heeft geresulteerd in een afname van het aantal autobranden.

 1. Debouncer
  26 mei 2014 op 21:31 | #1

  Als het over de branden in de J.J. Hamelinkstraat gaat, is de persoon die aangehouden is, NIET veroordeeld voor de branden. Wel voor witwassen en winkeldiefstal. Kortom: de verzekering kon gewoon dokken.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Katja
  26 mei 2014 op 22:15 | #2

  Debouncer het ging over een persoon die zelf 2 keer zijn eigen auto in de brand had gestoken.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. ik weet het beter
  27 mei 2014 op 07:35 | #3

  @Katja,
  Debouncer heeft op school het vak,begrijpend lezen niet gehad,zodoende loopt hij achter.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. 666
  27 mei 2014 op 11:02 | #4

  Twee jaar wachten op je centen maar als ze geld van jou moeten hebben allemaal snel snel.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Debouncer
  27 mei 2014 op 21:08 | #5

  Daar ging het in de J.J. Hamelinkstraat ook om. Verder heb ik in uitspraken gezocht en niets gevonden wat er verder op leek in die periode. Dit kwam het dichtst in de buurt.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.