Fietser ernstig gewond bij aanrijding met auto op rotonde Verspronckweg

Geschreven door de Redactie op zondag 25 mei 2014

Haarlem – Op de Verspronckweg heeft zondagavond een ernstige aanrijding plaatsgevonden. Rond half acht werd een fietser op de rotonde bij de Korte Verspronckweg door een 46-jarige automobilist uit Bloemendaal aangereden. De fietser raakte daarbij ernstig gewond. Hulpdiensten, waaronder het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam rukte uit om hulp te verlenen.

Na de eerste zorg is het slachtoffer met hoofdletsel en diverse gebroken ribben en rugwervels naar het ziekenhuis gebracht.

De politie stelt onderzoek in.

 1. gerb
  26 mei 2014 op 22:32 | #1

  Levensgevaarlijk voor fietsers die rotonde. Automobilisten begrijpen blijkbaar nog steeds niet dat je als fietser voorrang hebt als je op de rotonde rijd.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. tonnie
  27 mei 2014 op 06:41 | #2

  op een rotonde moeten fietsers nooit voorrang krijgen. het is voor automobilisten niet goed te overzien. Plus waarom gelden bij elke rotonde verschillende regels? heel verwarrend. Ben trouwens zelf ook fietser.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Dat zeg ik.
  27 mei 2014 op 21:26 | #3

  Nou Gerb. Dat is niet altijd zo hoor?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. gewoon iemand
  28 mei 2014 op 20:30 | #4

  Voorrang verleen je en neem je niet ! Fietsers begrijpen zelf steeds minder hoe kwetsbaar ze zijn dit ook omdat ze bij een ongeluk zelf nooit verantwoordelijk zijn voor materiële schade.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. gerb
  28 mei 2014 op 23:06 | #5

  @gewoon iemand
  Dat moet je de automobilisten vertellen. Er zijn duidelijk zichtbare “haaientanden” vóór de rotonde op de weg. Als fietser moet je daar dondersgoed uitkijken voor automobilisten die voorrang nemen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.