Politie in kogelwerende vesten bij Inholland en Nova College [update]

Geschreven door de Redactie op vrijdag 11 april 2014

Haarlem – De politie staat sinds vrijdagmiddag bij de hogeschool Inholland en het Nova College in kogelwerende vesten de boel in de gaten te houden. Ook zijn er politieagenten in de school aanwezig zijn. De politie laat weten dat ze op zoek zijn naar een verwarde man. “De man is aan het einde van de ochtend bij Inholland binnengestapt en heeft daar verschillende bedreigingen geuit.”

De school heeft de politie gebeld, die op zoek zijn naar de man. “We staan ook preventief bij het Nova College voor het geval hij daar opduikt.”

Rond kwart voor twee zag de politie langs de Kinderhuisvest een man fietsen die aan het signalement voldeed. Agenten hielden de man staande, en hebben zijn gegevens gecontroleerd. Na controle bleek dit niet de gezochte man te zijn, en mocht hij zijn weg vervolgen.

Update 16:15 uur:
Vrijdag aan het einde van de ochtend kwam de melding dat een onbekende, verwarde man bij een school aan de Zijlweg binnen was gekomen. Hij stak een onduidelijk verhaal af bij een medewerker waarbij een bepaalde dreiging van de verwarde man uitging.

De medewerker vertrouwde het niet waarna de politie werd ingeschakeld. Omdat onduidelijk was of er een daadwerkelijke dreiging van de man uitging, heeft de politie een school aan de Bijdorplaan beveiligd omdat de verwarde man wellicht daar naar toe zou gaan, maar daar is hij niet geweest.

De politie heeft de omgeving doorzocht, onder andere met behulp van een helikopter. Met behulp van getuigenverklaringen werd duidelijk wie de verwarde man was.

Uiteindelijk bleek er geen sprake van een bedreigende situatie te zijn. De hulpverlening is ingeschakeld en heeft zich over de verwarde man ontfermd.

De precieze reden van het bezoek van de man aan de school is nog onduidelijk.

Fotografie: Rowin van Diest

Geen reacties mogelijk.