Meisje(13) ernstig gewond bij ongeval op de Leidsevaart

Geschreven door de Redactie op woensdag 2 april 2014

Haarlem – Een meisje is woensdag aan het einde van de middag ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Leidsevaart. Rond kwart voor zes wilde het meisje ter hoogte van de Kogelstraat de Leidsevaart oversteken, maar werd daarbij door een auto geschept. Hulpdiensten, waaronder het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam, rukte uit om hulp te verlenen.

Ambulancebroeders hebben het slachtoffer eerste hulp verleend. Zij zijn later bijgestaan door het traumateam, dat met de traumahelikopter landde bij het Kennemer Gasthuis. Het meisje is vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De Verkeers Ongevallen Analyse(VOA) is een onderzoek gestart naar de exacte toedracht van het ongeval. De Leidsevaart was hierdoor tussen de Pijlslaan en de Edisonstraat geruime tijd afgesloten voor het verkeer.

 1. ik1981
  4 april 2014 op 12:49 | #1

  Heel veel sterkte :(

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. arie
  4 april 2014 op 19:52 | #2

  Sterkte toe gewenst aan het slachtoffer!!

  Alleen waarom gelijk in het HD een discussie over het plaatsen van verkeersdrempels!!

  Net als of dit het hele probleem op lost??

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. sander
  8 april 2014 op 16:14 | #3

  Hoe is het inmiddels met het meisje?

  Dit is nou mijn grootste nachtmerrie. Ik rijd hier elke dag en vaak gaat het net goed. de (brom)fietsers komen zo de straten uit, of rijden zo het talut af aan de kant van het fietspad (waterkant)de weg op.
  Ik heb al menig maal een noodstop moeten maken om ze te ontwijken.

  Dit wordt nog gevaarlijker met de nieuwe Vomar…..parkeerplaats-stoep-fietspad-rijbaan.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. hoi!!!!!!!!!!
  9 april 2014 op 19:15 | #4

  @sander, het laatste wat ik gelezen heb is dat ze donderdagmiddag nog in coma lag en dat er niet veel bekend is over haar verdere toestand. Ik hoop dat ze er helemaal bovenop komt en volledig hersteld!

  on topic: is landen bij het KG niet wat ver voor de heli?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Me
  11 april 2014 op 08:13 | #5

  Ze is na een dag uit coma ontwaakt, maar eerst nog een tijd kunstmatig in slaap gehouden. Inmiddels weer bij, gaat met hele kleine stapjes vooruit! Paar woorden gesproken, goede hoop! Gevolgen op langere termijn nog onbekend maar heerlijk dat ze er nog is! Laten we hopen dat ze helemaal de oude wordt.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Bergje
  28 april 2014 op 23:48 | #6

  Vraag mij af hoeveel ongelukken er nog moeten gebeuren. De politie is van de hele situatie op de hoogte maar de gemeente houdt zich niet thuis. Er zijn bij bijna alle oversteekplaatsen op de Leidsevaart al aanrijdingen geweest.
  Wellicht wil de gemeente eerst dat er doden moeten vallen.
  Sterkte ook voor dit meisje en hoop op een voorspoedig herstel.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.