Haarlemmer na tiental babbeltrucs aangehouden door politie

Geschreven door de Redactie op dinsdag 22 april 2014

Haarlem – De politie heeft na onderzoek een 41-jarige Haarlemmer aangehouden op verdenking van het plegen van een tiental babbeltrucs in Haarlem. Deze Haarlemmer wordt verantwoordelijk geacht voor het oplichten van oudere mensen in Haarlem-Centrum en in Schalkwijk.
.

De verdachte belde bij meerdere –veelal hoogbejaarde- inwoners van Haarlem aan en probeerde met zijn geraffineerde babbeltrucs geld los te krijgen. Zo vertelde hij onder andere dat hij aan het klussen was bij de buren en dat hij extra geld nodig had om parket te kopen, of dat hij pech had met zijn auto en niet genoeg geld bij zich had voor de reparatie. Door zijn geraffineerde manier kreeg hij met zijn babbeltruc regelmatig een geldbedrag van tientallen euro’s van de hoogbejaarde slachtoffers.

De Haarlemmer werd door de recherche buiten heterdaad aangehouden en hij is ingesloten voor nader onderzoek. De recherche onderzoekt hoeveel slachtoffers deze verdachte heeft gemaakt. Hij wordt woensdag 23 april voorgeleid voor de rechter-commissaris.

  1. gerb
    22 april 2014 op 16:08 | #1

    Knap staaltje speurwerk. Hopelijk melden de slachtoffers zich zodat hij alles kan terug betalen.

    Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.