Dronken bestuurder rijdt agenten bijna aan en stapt opnieuw in de auto

Geschreven door de Redactie op maandag 14 april 2014

Haarlem – De politie heeft maandag rond middernacht een 22-jarige man uit Lelystad aangehouden wegens het rijden zonder rijbewijs en het rijden onder invloed. Agenten werden bijna aangereden toen de bestuurder ter hoogte van het Prinsen Bolwerk, vanachter een bus, de weg op reed. De agenten zetten de bestuurder ter controle aan de kant.

De man bekende al snel niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Een blaastest wees vervolgens uit dat er flink wat drank in het spel was . De man werd meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal werd opgemaakt. De man had een alcoholgehalte van 2 promille en mocht twaalf uur lang geen enkel voertuig besturen.

Desondanks zagen de agenten de man even later al weer achter het stuur van de auto zitten. De man werd staande gehouden op de Koudenhorn. Deze keer kreeg de man een boete voor rijden tijdens een rijverbod, rijden zonder rijbewijs en rijden zonder verlichting.

 1. gerb
  14 april 2014 op 16:05 | #1

  Als iemand 12 uur niet mag rijden waarom wordt dan niet gewoon de auto in beslag genomen. ?? Mag die hem later tegen de gemaakte kosten weer op komen halen. Maar ja dat zal wel niet binnen de bevoegdheden vallen met de “kromme” wetgeving in Nederland. Voor hetzelfde geld wordt het niet gezien dat hij weer rijd en kunnen de ergste ongevallen gebeuren waar een ander het slachtoffer van is.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. hoi!!!!!!!!!!
  14 april 2014 op 17:22 | #2

  Politie mag volgens mij alleen de auto in beslag nemen als deze in slechte staat is, niet verzekerd, geen APK, belastingachterstand die niet betaald kan worden (in dit geval neemt de belastingdienst hem in beslag) en als het een buitenlander betreft die harder dan 50km/h te hard heeft gereden

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. new era
  14 april 2014 op 17:38 | #3

  Hij mag 12 uur lang geen voertuig besturen…..en heeft geen rijbewijs. ..zet die straf dan om in 1200 euro boete

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.