Rookmelder voorkomt erger; bewoner valt in slaap met pan op het vuur

Geschreven door de Redactie op zondag 9 maart 2014

Haarlem – Een bewoner van een woning aan de Eksterlaan heeft zaterdagavond erg veel geluk gehad. Om even voor middernacht merkte de buren dat er een rookmelder af ging bij een woning, waarop zij de brandweer waarschuwde. Brandweer en politie rukte daarop uit, om op onderzoek uit te gaan.
.

Bij aankomst troffen de brandweerlieden de bewoner versuft aan in zijn woning. De bewoner had een pannetje op het vuur gezet, en was vervolgens in slaap gevallen. De rook van het drooggekookte pannetje activeerde vervolgens de rookmelder.

Ambulancebroeders hebben de man nagekeken wegens rookinhalatie. Na de controle in de ambulance hoefde de man niet mee naar het ziekenhuis, en kon hij flink geschrokken terug naar zijn woning.

Het toeval wil dat exact vijf maanden geleden, op 8 oktober 2013, de brandweer ook al naar dezelfde woning uitrukte vanwege een piepende rookmelder. Wat er toen aan de hand was, is niet bekend.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. jochem slaman
  9 maart 2014 op 10:42 | #1

  In zo’n geval mag je echt blij zijn met een rookmelder en alerte buren. Maar in slaap vallen terwijl je wat op het vuur zet is wel een kwalijke zaak. Je brengt niet alleen jezelf in gevaar maar ook je omgeving.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. gerb
  9 maart 2014 op 11:13 | #2

  Misschien dat de man eens zijn gehoor moet laten nakijken. Als je al niet wakker wordt van een rookmelder is er duidelijk wat mis met je oren.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Joachim
  9 maart 2014 op 11:41 | #3

  Misschien is een waterkoker een idee voor deze keukenprinces

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Kitty
  9 maart 2014 op 12:24 | #4

  Glaasje teveel op?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Nelis
  10 maart 2014 op 20:50 | #5

  Iets met een ezel en een steen?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.