Politiemacht aanwezig bij woonwagenkamp in de Waarderpolder

Geschreven door de Redactie op maandag 3 maart 2014

Haarlem – Een grote groep politieagenten is maandagochtend aanwezig bij het woonwagenkamp aan de Waarderveldweg in de Haarlemse Waarderpolder. Volgens een woordvoerster van de politie is een deurwaarder op last van de gemeente vanmorgen het kamp op gegaan en is de politie op voorhand al aanwezig.
.

Aan de achterkant van het kamp zijn rij-platen neergelegd, is een houten schot weggehaald en een shovel is het terrein op gereden.

Het is nog onbekend wat de deurwaarder precies komt doen.

Update:
Vandaag heeft de gemeente de eerste stap gezet in de definitieve verwijdering van een woonwagen op het kamp aan de Waarderveldweg. De woonwagen is leeg aangetroffen en wordt op dit moment gesloten. De bestrating van het bijhorende erf wordt verwijderd en de energievoorziening afgesloten. De politie was ter ondersteuning aanwezig, maar heeft niet hoeven optreden.

De eigenaar van de woonwagen krijgt nu twee weken de tijd om de woonwagen te verwijderen. Indien dit niet gebeurt zal de gemeente over vier weken de woonwagen laten verwijderen.

De aanleiding voor de verwijdering van deze woonwagen vormt de ontbinding van de huurovereenkomst voor de standplaats van de woonwagen door de kantonrechter. In oktober 2011 waren in de woonwagen een enorme hoeveelheid softdrugs, een vuurwapen en munitie die is aangetroffen door de politie bij een inval in de woonwagen. De burgemeester heeft in 2012 deze woonwagen gesloten op grond van de Opiumwet voor de duur van zes maanden.

De verwijdering van deze woonwagen is de eerste in een reeks van drie. In april verloopt de termijn van de andere woonwagen, waarvan het huurcontract ook ontbonden is. Dan zal gestart worden met de verwijdering van deze woonwagen. De derde woonwagen zal verwijderd worden als de juridische procedures tegen de ontbinding van de huurovereenkomst zijn afgerond.

Burgemeester Schneiders wenst krachtig, eenduidig en consequent op te treden tegen criminele activiteiten.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. Rikus
  4 maart 2014 op 11:39 | #1

  Blijf het vreemd vinden dat zie die enorme bungalows ‘woonwagens’ noemen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. ao
  4 maart 2014 op 15:07 | #2

  rikus ik gef jeh helumaal gelijk @Rikus

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Marco
  5 maart 2014 op 09:48 | #3

  Nu vraag ik me alleen af waarom er zo een grote politiemacht op de been moet zijn bij een “simpele” ontruiming/ uitzetting of hoe je het noemen wilt.

  Vrij recent bij een andere uitzetting gezien dat er maar één aspirant-agentje aanwezig was om de geoorloofd een deur te openen.
  Dus vind dit wel een beetje erg overdreven.
  Geeft wel duidelijk aan hoe ‘bang’ de Haarlemse politie is wanneer ze een woonwagenkamp(je) moeten betreden.
  Beetje overdreven machtsvertoon van de zogenaamde sterke arm der wet……….

  @Rikus
  Het doodsimpele feit dat er onder die ‘enorme bungalows’ zéér waarschijnlijk gewoon een werkend wielstel zit betekent dat deze prachtige wagens voor de wet een woonwagen heet.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. rollenman
  5 maart 2014 op 20:24 | #4

  onder de wagen zitten of zaten wielen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.