Blaffende waakhond zorgt voor overlast aan de Munterslaan

Geschreven door de Redactie op vrijdag 7 maart 2014

Haarlem – De politie, dierenambulance en brandweer zijn vrijdagmiddag in actie gekomen voor een blaffende waakhond. Aan het begin van de middag kregen de hulpdiensten meerdere telefoontjes van een hond die op het dak van een pand aan de Munterslaan liep te blaffen en voor overlast zorgde.
.

Uiteindelijk stonden er drie politiewagens, een ladderwagen van de brandweer en de dierenambulance in de straat om een passende oplossing te zoeken. Politieagenten probeerde contact te krijgen met de eigenaar van het pand, maar dat lukte niet.

Buurtbewoners lieten weten dat de hond vaker als waakhond op het dak wordt ingezet, met veel overlast als gevolg.

Uiteindelijk is besloten om de hond op het dak te laten zitten en zal de dierenpolitie later nogmaals contact proberen te zoeken met de eigenaar van de hond.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. Barry
  7 maart 2014 op 16:39 | #1

  achterlijk…
  gewoon achterlijk..
  Je zet toch geen hond op een dak…
  alsof hij ├╝berhaupt vanaf het dak iets kan doen…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Bergje
  9 maart 2014 op 13:45 | #2

  Natuurlijk is dit niet de normale gang van zaken. Maar …. je moet wel bedenken dat een paar jaar geleden een poging is gedaan om het dak in de brand te steken. Helaas wordt een van deze twee waakhonden veel getreiterd door de jeugd die zich daar vaak vertoeft onder het tunneltje.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.