Automobilist rijdt met 120 km/uur over de Amsterdamsevaart

Geschreven door de Redactie op dinsdag 4 maart 2014

Haarlem – In de nacht van maandag op dinsdag trok een automobilist rond 02:30 uur direct de aandacht van de politie, omdat hij met hoge snelheid door Haarlem reed. Ter hoogte van de Amsterdamsevaart, waarbij was vastgesteld dat de man 120 km/uur reed, kreeg de hardrijder een stopteken van de politie, maar de automobilist weigerde te stoppen.

Politieagenten probeerde de man nog met optische en geluidssignalen tot stoppen te dwingen, maar dit bleek ook niet te helpen. De bestuurder reed een parkeergarage in, kennelijk met de bedoeling te ontkomen aan de politie. In de garage was hij snel uit zijn auto gestapt en probeerde hij tevergeefs ervandoor te gaan.

De man, een 33-jarige Haarlemmer, werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Zijn rijbewijs is ingenomen en ook zijn auto werd door de politie in beslag genomen. Zijn rijbewijs krijgt de man voorlopig niet terug.

Tegen de Haarlemmer is proces-verbaal opgemaakt.

Geen reacties mogelijk.