Twee aanhoudingen na vermoedelijke schietpartij aan Schalkwijkerstraat

Geschreven door de Redactie op dinsdag 7 januari 2014

Haarlem – Aan de Schalkwijkerstraat heeft dinsdag aan het begin van de avond een mogelijke schietpartij plaatsgevonden. Rond kwart voor zeven kreeg de politie de melding van een schietpartij, waarna diverse politie-eenheden zich naar de Schalkwijkerstraat spoedde. De persoon waarop geschoten zou zijn, zou op enkele centimeters na niet geraakt zijn, aldus omstanders.

De vermoedelijke dader zou zich nog in een woning aan de Schalkwijkerstraat bevinden. Het arrestatieteam van de politie werd opgeroepen om de verdachte aan te houden. In de woning bevonden zich op dat moment twee personen, waarvan er een al snel zelf de woning uit kwam lopen. Hij is door agenten in de boeien geslagen.

De andere verdachte is door het arrestatieteam uit de woning gehaald. Deze verdachte is vervolgens ook overgebracht naar het politiebureau.

Door het incident was de Schalkwijkerstraat en de Slachthuisstraat voor al het verkeer afgesloten. De politie is een onderzoek gestart naar wat er zich exact heeft afgespeeld.

Update:
De politie laat weten dat de twee aangehouden personen Haarlemmers van 33 en 49 jaar zijn. In de woning werd een vuurwapen aangetroffen dat door de politie in beslag is genomen.

Beide mannen zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en zitten vast. De politie onderzoekt de toedracht van het incident. Er zou mogelijk een conflict hebben plaatsgevonden in de woning. Hebt u meer informatie over deze zaak? Neemt u dan contact op met de politie via: 0900-8844. Dit kan ook via M. (Meld Misdaad Anoniem) 0800-7000.


Fotografie: Rowin van Diest

 1. nikita
  7 januari 2014 op 23:24 | #1

  Het zijn intotaal 3 personen inplaats 2..

  wie is er op 2 gekomen?
  er zijn er 3 aangehouden, eerst degene die zich heeft overgegeven en daarna zn neef/broer,
  en de andere hebbe ze later bij een inval gepakt.

  groetjes.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. nikita
  7 januari 2014 op 23:26 | #2

  & het was een persoon die daar bleef slapen, familie ruzie ect.. ;)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Marinus
  8 januari 2014 op 00:08 | #3

  Hoe werkt dat eigenlijk met kosten van dit soort acties? Is dat gemeenschapsgeld of wordt zoiets op de mensen verhaald die dit hebben veroorzaakt?

  Toch best een flinke ingreep zo de hele weg een tijdje afsluiten langs het Spaarne en met allerlei materieel moeten klaarstaan. Ik weet niet hoe dit soort zaken normaal betaald worden, maar bij een schietpartij waar niemand gewond bij is geraakt was dit toch wel een zeer groot opgezette actie van de politie, nu begrijp ik ook wel dat men natuurlijk niet weet waar men aan- toe is, dus misschien is het wel de juiste aanpak.

  Ohwell, als iemand het weet, ben wel benieuwd hoe dit soort kosten dan verrekend worden. Ik mag hopen op de daders?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. kamal
  8 januari 2014 op 02:41 | #4

  heey ga toch fietsen man marinus altijd is er weer iemand die vraagt hoeveel het wel niet gaat kosten. je ziet toch dat het nodig was het zal maar in je straat gebeuren .

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. henkie
  8 januari 2014 op 07:07 | #5

  Marinus :
  Hoe werkt dat eigenlijk met kosten van dit soort acties? Is dat gemeenschapsgeld of wordt zoiets op de mensen verhaald die dit hebben veroorzaakt?
  Toch best een flinke ingreep zo de hele weg een tijdje afsluiten langs het Spaarne en met allerlei materieel moeten klaarstaan. Ik weet niet hoe dit soort zaken normaal betaald worden, maar bij een schietpartij waar niemand gewond bij is geraakt was dit toch wel een zeer groot opgezette actie van de politie, nu begrijp ik ook wel dat men natuurlijk niet weet waar men aan- toe is, dus misschien is het wel de juiste aanpak.
  Ohwell, als iemand het weet, ben wel benieuwd hoe dit soort kosten dan verrekend worden. Ik mag hopen op de daders?

  Meld deze reactie

  Die betalen jij, ik en de rest van Nederland.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Dind jemek
  8 januari 2014 op 12:28 | #6

  @Marinus
  op jou belastingcentjes jonge

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Joost
  8 januari 2014 op 16:51 | #7

  Door op een dergelijke manier in te zetten voorkomen ze nog meer financiële kosten. Als ze de straat niet ruim afzetten en op de gok met twee mensen aanbellen dan kan het verder escaleren met onnodige slachtoffers tot gevolg.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. Debouncer
  9 januari 2014 op 22:30 | #8

  Tenminste één van de mannen die aangehouden is, is alweer vrij en aan het werk. Iemand de erg hard werkt, bekend is bij duizenden in Schalkwijk en geen vlieg kwaad doet. Dan de politie: je ziet ze tegenwoordig of bij Febo, Mcdonalds of hier op de site met het pistool in de hand. Daar gaan nog eens onschuldige slachtoffers door vallen. Dus mensen van de politie ga eens gewoon aan de maatschappij deelnemen en stel je beeld eens bij.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. christina
  9 januari 2014 op 23:27 | #9

  die man, is mijn buurman, en vind t vreselijk dat hem dit gebeurd, die klojo, waardoor t allemaal gekomen is hoop ik hier nooit meer in de buurt te zien, zijn hond, heb ik meelij mee, dat beest keek zo verbaast in t rond van wat gebeurd er en waar ga ik heen, ik hoop dat ie goed terecht komt,de kat van de buurman, ik hoop dat dat beest zijn angst kwijt raakt,en hoop met heel mijn hartje dat mijn buurman niet zijn vertrouwen in de mensheid verloren is, iets wat ik al lang heb gedaan(uitzonderingen daar gelaten) de politie heeft het goed aan gepakt, een minpunt, ze kwamen pas na 20 min na t eerste telefoontje……..wat had er in die tijd niet allemaal kunnen gebeuren?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.