Drukke avond en nacht voor de brandweer tijdens de jaarwisseling

Geschreven door de Redactie op woensdag 1 januari 2014

Haarlem – De brandweer heeft tijdens de jaarwisseling een drukke avond en nacht gehad. Bij jongerencentrum Futurzz Dock aan de Laan van Angers werd rond acht uur brand ontdekt en ging gepaard met hevige rookontwikkeling. De brandweer heeft het vuur geblust. Omdat er brandbaar materiaal is aangetroffen, is de politie een onderzoek gestart naar de toedracht van de brand.

Rond 21:45 uur is de brandweer uitgerukt voor een brand bij de Rudolf Steinerschool aan de Engelandlaan. Een schuur op het plein stond in de brand. De brandweer heeft het vuur geblust. Vermoedelijk gaat het hier om brandstichting. De politie stelt een onderzoek in.

Omstreeks 00:45 uur kreeg de politie melding dat een personenauto in brand stond op de Oudeweg in de Waarderpolder. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te blussen. Mogelijk is de brand ontstaan door vuurwerk. De eigenaar had omstreeks 20:00 uur de auto op de Oudeweg geparkeerd.

Om 01:40 uur kreeg de politie melding dat er een auto in brand zou staan op de Belgiƫlaan. De gewaarschuwde brandweer kon niet voorkomen, dat de auto geheel uitbrandde. Een getuige meldde dat hij net voor de brand drie jongens bij de auto weg had zien rennen. De politie verzoekt eventuele getuigen om zich te melden.

Rond 02:15 uur stond er voor de derde maal in nieuwjaarsnacht een auto in de brand. Dit keer was het raak in de Veenpolderstaat in de Leidsebuurt. De brandweer was snel ter plaatse. Brandweermannen hebben het vuur geblust maar konden niet voorkomen dat de wagen total-loss zou raken. Ook een ervoor geparkeerde wagen liep door de hitte van de brand schade op.

Fotografie: Michel van Bergen & Clifford Smit

Geen reacties mogelijk.