Vrouw(18) beroofd van geld na pinnen aan de Zijlsingel

Geschreven door de Redactie op donderdag 26 december 2013

Haarlem – Een 18-jarige inwoonster uit Aerdenhout is op tweede kerstdag na het pinnen van haar geld beroofd. Rond 23:00 uur pinde zij in een pin-ruimte aan de Zijlsingel. Nadat er gepind was werd de vrouw bedreigd door een man die haar geld opeiste en van haar wegnam. Hierop wilde de vrouw de pin-ruimte verlaten maar de man ging voor haar staan en vroeg om haar telefoon.

Wanneer zij aangaf geen mobiel te hebben weet zij snel naar buiten te lopen in de richting van de Grote Markt. Daarop loopt de man echter achter haar aan en vraagt haar ditmaal om haar fiets. Zij geeft aan geen fiets te hebben en loopt dan snel in de richting van een passant.

Hierop zet de man het op een rennen in de richting van de Botermarkt. Zowel de vrouw als de passant kunnen een goed signalement geven. Het gaat om een man, tussen 25 en 35 jaar jaar, rond de 1.80 en 1.85 cm, licht getint uiterlijk, normaal postuur, zwart kort haar met krulletjes, ingevallen gelaat, spreekt met een accent. Hij droeg een spijkerbroek, met daarop een jas tot aan heup en deze was legergroen/bruinachtig. Daaronder zwarte sportschoenen.

De politie vraagt getuigen zich te melden bij de politie in Haarlem via 0900 – 8844. Anoniem mag ook op 0800 – 7000.

 1. hardcore
  28 december 2013 op 11:30 | #1

  wat een schoft

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. A
  29 december 2013 op 19:34 | #2

  Zijlsingel zal Zijlstraat zijn.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.