Papierberg naast gesloten container in de brand gestoken [video]

Geschreven door de Redactie op zondag 29 december 2013

Haarlem – De brandweer moest zondagavond in actie komen nadat een hele grote berg met oud papier in de brand was gestoken. Wegens Oud & Nieuw zijn de papier en plastic containers in de regio door Spaarnelanden afgesloten vanwege de schade die ze kunnen oplopen. Zo ook de ondergrondse containers op het parkeerterrein aan de Planetenlaan.

Doordat de bakken zijn afgesloten besluiten veel mensen hun papier en plastic naast de afvalbakken te dumpen en niet mee terug naar huis te nemen. Rond 22 uur stond de berg in de brand.

Brandweermannen hebben het vuur geblust en het oude papier uit elkaar getrokken. De containers raakten door de brand ook beschadigd.

Uiterlijk 4 januari zullen de bakken weer zijn geopend.


Fotografie: Michel van Bergen

 1. Adriaantjuh
  30 december 2013 op 16:28 | #1

  Lekker zooitje…

  Deze papierberg was trouwens zaterdagochtend al bekend bij de stadswachten (handhaving is geen goede naam)…
  Maar ook met deze melding is weer niks gedaan… amateurs.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. gerb
  30 december 2013 op 16:39 | #2

  Ach ja het brengt geen geld op voor stadstoezicht. Bonnen uitschrijven voor de meest simpele overtreding is waar ze goed in zijn.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Mishendr
  30 december 2013 op 23:19 | #3

  Moeten we nu de schuld bij de handhaving of bij de mensen die willens en wetens tóch hun afval daar dumpen ondanks de aankondigingen en bordjes? Zo moeilijk is het toch niet om even te wachten met het oud papier? En anders had iedereen ook nog de mogelijkheid om het te brengen bij de gemeentewerf. Ik wordt er een beetje moe van dat het altijd maar de overheid/instanties is die het fout gedaan heeft, niemand zoekt het eerst even bij zichzelf. Dit natuurlijk afgezien van de kloothommels die het weer nodig vinden om dit in de hens te steken.

  Oud, maar waar: ‘een beter milieu begint bij jezelf’…. Hoeft er ook minder betutteling van bovenaf te zien.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Bolwerk
  31 december 2013 op 10:51 | #4

  Ik ben het eens met gerb. Laat ze eens wat anders gaan doen dan schrijven. Ik heb het laatst meegemaakt in schalkwijk. Ben je even voor je werk bij een collegaatje om papieren in te laten vullen en binnen 20 minuten dat ik er was had ik dus een vette prent van die zielige figuren. Alles is al zo duur en dan krijg je een prent van 90 euro op een parkeerplaats waar je volgens hun niet mag staan. Het staat in de apv zeggen ze. Moeten wij als burgers dat allemaal maar uit ons hoofd kennen?????????? Schande voor de gemeente Haarlem.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. gerb
  31 december 2013 op 14:03 | #5

  Ben het er mee eens dat mensen de rotzooi achterlaten terwijl de bakken dicht zijn. Neemt niet weg dat handhaving zaterdagochtend op de hoogte is gesteld maar blijkbaar niets met die melding heeft gedaan. Spaarnelanden had dit anders zeker verwijderd.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Para
  3 januari 2014 op 16:55 | #6

  In reactie op het nieuwsbericht: “het oude papier uit elkaar getrokken” – Opmerkelijke historiografische draai aan het verhaal. Zouden de brandweerlieden het papier ook nog in vier hopen verdeeld hebben?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.