Inbreker breekt been na sprong van tweede verdieping

Geschreven door de Redactie op maandag 9 december 2013

Haarlem – Maandagmiddag kreeg de politie rond 16:40 uur een melding dat meerdere personen mogelijk aan het inbreken waren bij een woning op de tweede etage aan de Professor Krausstraat. Op het moment dat de politie bij de woning arriveerde kwamen er twee verdachten naar buiten. Bij het zien van de politie probeerde het tweetal te ontkomen.

Tevergeefs, want een agent kon een 20-jarige Amsterdammer in de kraag vatten tijdens zijn vlucht. Naar de tweede verdachte, een 27-jarige man uit Amsterdam, hoefde de politie niet te zoeken.

De man was vanaf de tweede etage naar beneden gesprongen in de hoop om te kunnen vluchten voor de politie, maar hierbij liep hij meerdere botbreuken op aan zijn been. De gewonde verdachte is overgebracht naar een ziekenhuis.

Toen de politie de woning doorzocht op mogelijke meerdere verdachten, troffen zij ongeveer 65 hennepplanten aan. Ook bleek er gefraudeerd te worden met de elektriciteitsmeter.

De eigenaar van de woning kwam zich in de loop van de avond melden op het politiebureau, waarna hij is aangehouden in verband met de aangetroffen hennep.

De politie doet onderzoek.

Geen reacties mogelijk.