Grote zoektocht na aantreffen fiets in water langs Jaap Edenlaan [video]

Geschreven door de Redactie op zondag 1 december 2013

Haarlem – De hulpdiensten zijn in de nacht van zaterdag op zondag lange tijd bezig geweest met een zoektocht naar een mogelijk te water geraakt persoon. Om even voor half twee werd er langs het fietspad bij de Jaap Edenlaan een fiets met nog brandende verlichting in het water aangetroffen.
.

Ambulance, brandweer en politie werden opgeroepen om naar de Pim Mulierlaan te gaan. Duikers van de brandweer zijn het water in gegaan en hebben ruim een half uur het water afgezocht. Uiteindelijk werd er gelukkig niemand in het water aangetroffen.

Toen rond kwart over twee de zaak opgelost leek te zijn en de hulpdiensten wilden terugkeren, deden de brandweerlieden nog een bijzondere vondst. Tijdens het keren van een brandweerwagen op het fietspad, werd enkele meters verderop een stapel kleding aangetroffen.

Omdat dit mogelijk met elkaar te maken kon hebben en er in het ergste geval sprake van een misdrijf kon zijn, heeft de politie er direct een plaats delict van gemaakt. Agenten hebben de kleding en de omgeving doorzocht. Uiteindelijk bleek het om sportkleding te gaan, welke hoogstwaarschijnlijk al eerder is achtergelaten.

De politie gaat er vanuit dat beide vondsten niets met elkaar te maken hebben, en hebben zowel de fiets als de kleding meegenomen naar het politiebureau.

Fotografie: Rowin van Diest

Geen reacties mogelijk.