Slagboom van Prinsenbrug ramt Connexxion bus

Geschreven door de Redactie op vrijdag 15 november 2013

Haarlem – Een bus van Connexxion heeft vrijdagochtend forse schade opgelopen op de Prinsenbrug in Haalrem. De bus stond op de brug te wachten toen de slagbomen van de brug door de brugwachter dicht werden gedaan en vol de zijkant van de bus raakte. Twee grote ramen van de bus raakten door het incident beschadigd. De bus is even verderop op de Oudeweg stilgezet.

Een motoragent heeft het veiligheidsglas van beide ramen compleet ingetikt zodat er onderweg geen glas uit zou vallen. De bus is vervolgens naar het terrein op de Waarderpolder doorgereden.

Het is nog onduidelijk waardoor het ongeval heeft kunnen gebeuren.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. H.Anders
  16 november 2013 op 18:34 | #1

  Brugwachter brilletje nodig ??

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. gerb
  17 november 2013 op 14:40 | #2

  Nog een geluk dat het een grote bus was. Voor hetzelfde geld staat er een personenauto en gooit de brugwachter de brugklep omhoog.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. rikus1102
  17 november 2013 op 20:31 | #3

  Denk dat dit een gevalletje ongeduld is… Buschauffeurs gaan er vaak vanuit dat de brugwachter hen nog even voor laat gaan ivm de dienstregeling. De brugwachters hebben hiervan dan ook vaak een schema. Wellicht was de brugwachter wat ge├»rriteerd dat de bus laat was en toch nog even over wilde?!

  Misschien heb ik het helemaal mis, maar zo ging het nog wel eens toen ik in het noorden woonde….

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. gerb
  19 november 2013 op 11:42 | #4

  @rikus1102
  Volgens mij heb je het helemaal mis, 1- de bus stond stil op de brug, 2- als deze op het laatste moment over de brug wilde was er op zijn minst een slagboom beschadigd. Voor zover ik weet wordt deze brug op afstand bediend. (vanaf de spoorbrug ??)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.