Automobilist aangehouden na ongeval op de Europaweg

Geschreven door de Redactie op zaterdag 16 november 2013

Haarlem – Een automobilist is zaterdagavond door een hekwerk van de R-Net busbaan geschoten in Haarlem. De man reed rond zeven uur over de Europaweg toen hij vlak voor de Schipholweg door het hekwerk van de naastgelegen busbaan reed en uiteindelijk met een draai aan de andere kant van de busbaan tot stilstand kwam.
.

De bestuurder raakte bij het ongeval niet gewond maar zijn voertuig en een groot stuk hekwerk van de busbaan raakte flink beschadigd. Doordat de wagen met hoge snelheid bijna op de andere weghelft terecht kwam trapte een andere bestuurder die op die weghelft reed vol op de rem met een kop-staart aanrijding tot gevolg, ook bij dit ongeval vielen geen gewonden.

De automobilist die door het hekwerk reed is door de politie aangehouden omdat een blaastest uitwees dat de man mogelijk teveel heeft gedronken. Op het politiebureau zal een uitgebreide ademanalyse plaatsvinden. De busbaan was tijdens de afhandeling van het ongeval gestremd.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. watiserdan
  17 november 2013 op 07:37 | #1

  WTF alweer, echt hoe hard rijden ze daar elke keer door die bocht heen, moet zeker wel 100+km/h zijn, en alweer al die hekken eruit, ook bijna dagelijks.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. 2034
  17 november 2013 op 12:07 | #2

  Europaweg is een grote racebaan aan het worden, gistermiddag had ik groen licht om over te steken bij het zebrapad thv de Hema rijdt er een oud model VW jetta (grijs) gewoon door, ik kon nog net die vrouw weg duwen die mij tegemoet liep anders had ze er waarschijnlijk niet meer geweest. Doordat ik de vrouw hielp heb ik het kenteken niet gezien. Gelukkig niemand gewond. Maar het is levensgevaarlijk deze weg. Overal staat met regelmaat controle voor de snelheid, ze moeten een gaan staan thv de Hema of ter hoogte van de Shell. Gewoon absurd hoe hard daar wordt gereden.
  Melding maken bij de Politie heeft geen zin, ze doen er toch niets mee.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.