Twee gewonden bij ongeval tussen taxi en personenauto

Geschreven door de Redactie op zaterdag 19 oktober 2013

Haarlem – Op de kruising van de Boerhaavelaan en de Amerikaweg zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee auto’s met elkaar in botsing gekomen. Het ongeval vond om even over half twee plaats. Ambulance, brandweer en politie werden gealarmeerd om hulp te verlenen.
.

De bestuurder van de taxi is door de hulpverleners voorzichtig uit de auto gehaald. Hij is, net als de andere bestuurder, even later voor verdere zorg overgebracht naar het naastgelegen ziekenhuis.

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) is een onderzoek gestart naar de exacte toedracht van het ongeval. De kruising was hierdoor enige tijd deels afgesloten voor het verkeer.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. zozo
  19 oktober 2013 op 10:46 | #1

  Tja. Verkeerslichten knipperen op dat moment. Wie verleende er geen voorrang

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. 2034
  19 oktober 2013 op 11:12 | #2

  De Opel stationcar (taxi) is rechts beschadigd, de andere auto aan de voorzijde, als men daar naar kijkt kwam de rode Alfa van Rechts. Maar het betreft hier een voorrangskruising en of de verkeerslichten dan op knipperen staan gelden de tekens op het wegdek.
  Zo te zien kwam de rode Alfa vanuit Schalkwijk over de Amerikaweg richting Noord, en heeft de taxi de rode Alfa geen voorrang verleend. Als je de Alfa technisch bekijkt zit de schade grotendeels Rechtsvoor, wat inhoud dat ze schuin op elkaar zijn gereden. Dus de taxi is rijdend over de Amerikaweg in de richting van Schalkwijk, waar hij op deze kruising misschien te snel nog even linksaf de Boerhaavelaan richting Vijfhuizen op wilde rijden. Kan ook zijn dat de Alfa harder heeft gereden dan 50 km waardoor de taxi dacht dat hij het wel zou halen maar niet heeft geconstateerd dat de Alfa harder reed. Maar dat kan de Politie berekenen met de remsporen van de Alfa.

  Maar ik zeg altijd maar een auto is te maken of vervangbaar, bij dit ongeluk zijn gewonden en dat heeft de hoogste prioriteit. Wel of geen voorrang, te hard op te langzaam is allemaal aan de politie en verzekering die het mag afhandelen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.