Drie brandjes in de Generaal Cronjestraat

Geschreven door de Redactie op donderdag 24 oktober 2013

Haarlem – Op drie plekken op zo’n 150 meter van elkaar vandaan is donderdag in alle vroegte brand gesticht in de Generaal Cronjestraat in Haarlem-Noord. Rond kwart over vier werden de brandjes in de winkelstraat door een passant ontdekt waarop de brandweer werd gealarmeerd. Bij de eerste brand ter hoogte van een kapperszaak werd een matras in de brand gestoken.

De kapperszaak, een luifel boven de zaak en een geparkeerde wagen liepen door deze brand forse schade op. Zo’n 50 meter verder in de winkelstraat was ook een matras in de fik gestoken. Deze fikte nog behoorlijk en sloeg over naar een naastgelegen plantenbak.

En na nog eens 50 meter waren een aantal zakken vuilnis in de brand gestoken. De brandweer is ter plaatse gekomen om de drie brandjes te blussen.

Nadat het vuur geblust was en de brandweer vertrokken kwam een agent poolshoogte nemen wat er precies had gebrand.

Fotografie: Michel van Bergen

Geen reacties mogelijk.