Brand in kantine bij steigerbedrijf in de Haarlemse Waarderpolder

Geschreven door de Redactie op woensdag 30 oktober 2013

Haarlem – De brandweer is woensdagochtend massaal in actie gekomen na een brandmelding in de Haarlemse Waarderpolder. Rond half zes roken werknemers van omliggende bedrijfspanden de Conradweg een sterke brandlucht en zagen op een gegeven moment ook rook uit een pand van een staalsteigerbedrijf komen waarop direct de hulpdiensten werden gealarmeerd.

De brandweer probeerde met een grote ram een toegangsdeur te forceren, omdat dit niet makkelijk ging heeft een werknemer van een naastgelegen bedrijf een heftruck gehaald waarmee de deur kapot werd gereden.

Brandweermannen konden vervolgens het pand betreden om het vuur te bestrijden. In de kantine van het bedrijfspand was brand uitgebroken, het vuur was gelukkig snel onder controle. Met een grote overdrukventilator is de rook uit het bedrijfspand geblazen.

De Conradweg was vanwege de rookontwikkeling en bluswerkzaamheden ongeveer een uur afgesloten. De politie gaat mogelijk nog onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

Fotografie: Michel van Bergen

Geen reacties mogelijk.