Vier jonge verdachten van straatroof aangehouden

Geschreven door de Redactie op zondag 29 september 2013

Haarlem – De politie heeft zondagmiddag vier jonge IJmuidenaren aangehouden op verdenking van een straatroof in het centrum van Haarlem. Rond 14:35 uur kwam een melding binnen van een straatroof: een vrouw zou in de Vestestraat door meerdere jongens zijn beroofd van haar tas. De jongens waren vervolgens hard weggerend.

Een alerte Haarlemmer bleek een van de verdachten al achterna te zijn gegaan op de fiets, waardoor een biker van de politie deze verdachte kon aanhouden. Een tweede verdachte werd kort daarop eveneens aangehouden op de Gedempte Voldersgracht. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau.

Twee andere politiemensen zochten naar de overige verdachten van de straatroof en wisten hen op te sporen bij Achterlangs nabij de Raaks. Ook deze twee verdachten werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Alle vier verdachten, IJmuidenaren in de leeftijd van 14 tot en met 16 jaar, werden ingesloten voor nader onderzoek. De politie heeft de ouders van de betrokken jongens in kennis gesteld.

 1. christina
  1 oktober 2013 op 12:51 | #1

  goed werk! zowel vd burger als de politie, nu ook aanpakken die gasten graag!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. new era
  2 oktober 2013 op 18:41 | #2

  Strafblad en nooit meer werken ww’tje 500 in de maand. Moet je met zulk jeugd, de toekomst van morgen?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.