Vrachtwagenchauffeur rijdt dieseltanks lek in Waarderpolder

Geschreven door de Redactie op dinsdag 27 augustus 2013

Haarlem – Een vrachtwagenchauffeur heeft dinsdag aan het begin van de middag beide dieseltanks van zijn vrachtwagen lek gereden. De man reed met zijn wagen achteruit een recyclingbedrijf aan de J.W. Lucasweg in de Waarderpolder in toen beide tanks lek raakte. Door de lekkage stroomde heel veel diesel uit de tank waarop de brandweer werd gealarmeerd.

Brandweermannen hebben vervolgens een dijkje van zand gemaakt en met stenen geprobeerd het ergste lekken te stoppen. Een speciale zuigauto zal later in de middag de diesel wegzuigen, dit kon niet direct worden gedaan omdat de wagen eerst geleegd moest worden en er een papiertje nodig was dat er toestemming was om de diesel af te zuigen.

Nadat de diesel is weggezogen zal er onderzoek worden gedaan in hoeverre de bodem en het riool vervuilt is.

Fotografie: Michel van Bergen

  1. gerb
    29 augustus 2013 op 15:38 | #1

    Burocratie ten top………..er moest eerst een papiertje komen voor het wegzuigen van de dieselolie.

    Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.