Echtpaar overvallen in huis aan de Zomervaart

Geschreven door de Redactie op maandag 12 augustus 2013

Haarlem – Op de Zomervaart is in de nacht van vrijdag op zaterdag, om 00:38 uur, een echtpaar in huis overvallen. De 67-jarige man en zijn 71-jarige vrouw zaten in de woning toen een man binnendrong. Hij sommeerde het tweetal om waardevolle goederen af te geven. Er ontstond een worsteling waarbij de man en de vrouw door de overvaller mishandeld werden.

De overvaller is er vervolgens vandoor gegaan met buit. Het is niet bekend in welke richting de verdachte is gelopen. Buurtbewoners ontfermden zich over het echtpaar en waarschuwden de politie. Beide slachtoffers zijn met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd ter controle.

Het overvallenteam van de politie startte direct een grootschalig onderzoek op. Getuigen die iets hebben gezien of gehoord dat verband kan houden met de zaak worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

 1. Theo
  12 augustus 2013 op 16:09 | #1

  Wat is een “grootschalig onderzoek” precies? Weet iemand dat?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. ikke
  12 augustus 2013 op 17:01 | #2

  misschien een klant van de koffieshop verderop? sommige doen rare dingen van het blowen!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Peter
  12 augustus 2013 op 17:36 | #3

  @ikke, dat is bagataliseren beetje vreemd. Wat wel erg is is dat dit
  de 4de woningoverval in schalkwijk/oost is in een paar maanden.
  Wat doet de burgemeester hiermee? Politiebureau’s sluiten in Haarlem??

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. melih
  12 augustus 2013 op 17:52 | #4

  Is normaal aangezien crisis mensen die geen werk hebben en geen inkomsten dit zulke zijn normaal

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. ikke
  12 augustus 2013 op 20:47 | #5

  melih, niets mag een excuus zijn om dit soort akties te ondernemen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. ik1981
  12 augustus 2013 op 21:13 | #6

  Sterkte voor het echtpaar, het zal je maar gebeuren! En Melih, als jij dit normaal vind, ben ik benieuwd wat jij abnormaal vind… ongelooflijk zeg

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Marco
  12 augustus 2013 op 22:06 | #7

  melih :Is normaal aangezien crisis mensen die geen werk hebben en geen inkomsten dit zulke zijn normaal

  @melih
  Gezien jou (nick)naam, en gezien jou reactie, ben ik zo heel erg bang dat het uiteindelijke signalement van de dader(s) met aan zekerheid grensende waarschijnlijkheid ook wel (weer) uit jouw cultuurgemeenschap zal komen……………..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. christina
  12 augustus 2013 op 23:02 | #8

  melih :
  Is normaal aangezien crisis mensen die geen werk hebben en geen inkomsten dit zulke zijn normaal

  ik geef je een goede raad,,,,,,,,,,,,,,,werken………………of vertrekken!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. new era
  12 augustus 2013 op 23:38 | #9

  Normaal….dood trappen dat vind ik normaal..armoelijers er is zat werk…dit zijn l allemaal luie donders die alleen maar willen spacen….

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. new era
  12 augustus 2013 op 23:41 | #10

  Dacht dat ze de buurt wilde opknappen, nieuw winkelcentrum, nieuw politie bureau…enige wat ik zie gebeuren is meer gajes in de buurt.

  Zelf de binnenstad zit vol met Roemeense “muziekanten”

  Hard optreden en meer geld naar de Politie A.U.B

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. Anonymus
  12 augustus 2013 op 23:46 | #11

  Grootschalig onderzoek, houdt bij mijn weten in, dat de hele buurt ondervraagd, en eventueel uitgekamd wordt, En de mensen die dit normaal vinden, die moet het zelf maar eens overkomen. Kijken of je het dan nog zo normaal vindt, en ga gewoon lekker werken met je luie donder. Er is genoeg werk, maar men voelt zich veel te goed, om het simpelere werk te doen. Simpele zielen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. lisa
  13 augustus 2013 op 07:11 | #12

  helpt geen donder allemaal.bij ons schalkwijk is eergister ingebroken paar huizen verder op nee das chill als je ligt de slapen en je woord overvallen.en bij ons is er al 10 x in ons straat ingebroken en bij ons bijna stelletjes hufders zijn het meteen afschieten die zooi

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. Helena
  13 augustus 2013 op 08:19 | #13

  melih :Is normaal aangezien crisis mensen die geen werk hebben en geen inkomsten dit zulke zijn normaal

  Melih, ga eerst een naar Nederlandse les, en leer onze taal juist schrijven en spreken.
  Dan is de kans op een baan opeens ook veel groter, voor jou en al je criminele vrienden, waar je zo’n begrip voor hebt.
  De slachtoffers heel veel sterkte, ik hoop dat ze zich ooit weer veilig kunnen voelen in hun woning

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 14. Haarlem
  13 augustus 2013 op 08:33 | #14

  Op het Teylerplein vlakbij de Amsterdamstraat zitten ook vaak tot ’s nachts van die rare gasten, misschien dat zij er meer van weten.
  Melih, met zo’n taalbeheersing krijg je geen werk. Bovendien wordt je hier niet als een prins behandeld en is er een sollicitatieplicht.
  Het is nu al de zoveelste inbraak, afgelopen 2/3 weken ook alweer een paar in Schalkwijk. Er is een periode geweest dat het in de Boerhavewijk, in bepaalde straten in bijna elk huis is geprobeerd of ook daadwerkelijk ingebroken. En het signalement zegt genoeg. Politie kwam laatst aan de deur n.a.v. een inbraak bij de buren. Ze zouden nu wat beter op gaan letten. Wordt wel eens tijd ook, want dit is om te huilen. Het is namelijk zeer opvallend bijna altijd hetzelfde volk, en ik begin er helemaal niet goed van te worden. Het lef ook… Bah

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 15. Theo
  13 augustus 2013 op 08:51 | #15

  Anonymus :Grootschalig onderzoek, houdt bij mijn weten in, dat de hele buurt ondervraagd, en eventueel uitgekamd wordt, En de mensen die dit normaal vinden, die moet het zelf maar eens overkomen. Kijken of je het dan nog zo normaal vindt, en ga gewoon lekker werken met je luie donder. Er is genoeg werk, maar men voelt zich veel te goed, om het simpelere werk te doen. Simpele zielen.

  Grappig, want ik woon er godverdomme NAAST!!! En ik heb niks gemerkt, niemand aan de deur gehad (snachts of de dagen er na) en ook de dagen er na niets vernomen! Ik moest het hier lezen. Die […] zullen over 2 weekjes wel het standaard briefje aan de slachtoffers zenden met daarin dat er niet genoeg aanknopingspunten zijn voor verder onderzoek…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 16. Piet
  13 augustus 2013 op 09:04 | #16

  @theo wat een grote mond. Waarom zouden ze bij jou aan de deur komen?
  Het is je plicht als je wat gezeien gehoord hebt dit meld!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 17. Dirk van der Meer
  13 augustus 2013 op 10:57 | #17

  Zielige groepje mensen vind ik jullie om allemaal zo te reageren op een reactie van melih.
  Vooral voor helena en marco als jullie echt zulke betweters waren waarom doen jullie er dan niet wat aan als je zo een ”buitenlander” tegen komt kaart dit onderwerp aan en ga een discussie aan met zo iemand in persoon of durf je dit dan niet te zeggen? lafaard typend zal jij zeker een oorlog winnen lamzak zak bedorven patat nietsnut.

  Het is harstikke zielig wat dit echtpaar is overkomen vooral op deze leeftijd, echt weer wat om buitenlanders weer de schuld van te geven lekker afschuiven ik ben 100 procent hollander maar ben door en door crimineel dus het zal niet aan hun liggen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 18. kim
  13 augustus 2013 op 15:10 | #18

  @theo ohjaa woon je der naast nou ik heb er gewoond en ken de slachtoffers persoonlijk en ik heb in die 13 jaar die ik daar woon geen theo gekend de mensen die naast het stel wonen ken ik ook .
  gr

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 19. Theo
  13 augustus 2013 op 15:38 | #19

  kim :
  @theo ohjaa woon je der naast nou ik heb er gewoond en ken de slachtoffers persoonlijk en ik heb in die 13 jaar die ik daar woon geen theo gekend de mensen die naast het stel wonen ken ik ook .
  gr

  hoeveel mensen ken jij in dat grote witte gebouw?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 20. Theo
  13 augustus 2013 op 15:42 | #20

  kim :
  @theo ohjaa woon je der naast nou ik heb er gewoond en ken de slachtoffers persoonlijk en ik heb in die 13 jaar die ik daar woon geen theo gekend de mensen die naast het stel wonen ken ik ook .
  gr

  Overigens, snap ik niet zo goed waarom je zo reageert. Ben jij juist blij dat er eigenlijk niets gedaan lijkt te zijn door de politie? Of lees ik je reactie verkeerd?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 21. Josje
  13 augustus 2013 op 16:00 | #21

  @ marco en de rest van die racistische rotzooi,wat bedoel jij nou met ‘ ook wel (weer) uit jouw cultuurgemeenschap zal komen……………..’ Wat jij nou uitkraamt vind ik bullshit. T kan net zo goed alweeeeeeeer een Hollander zijn,lekker vriendelijk zijn jullie steeds maar weer de buitenlanders de schuld geven terwijl t net zo goed ook de Nederlanders kunnen zijn. Zolang jij niets hebt gezien mag jij gewoon je klep houden. Verdomme, t zijn altijd weer die Nederlanders die racistische opmerkingen moeten maken

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 22. gerb
  13 augustus 2013 op 16:58 | #22

  @lisa
  Als er al zo vaak wordt ingebroken schort er toch iets aan de beveiliging van de woningen. Blijkbaar kan men er makkelijk binnenkomen. Dat ook hier weer een ouder echtpaar de dupe is van zo’n laffe daad geeft te denken. In de meeste gevallen wordt er eerst gespot, op zoek naar oudere mensen, maar niemand die blijkbaar ook maar iets vreemds opvalt !!! Leven we letterlijk naast elkaar ?????

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 23. Bjar
  13 augustus 2013 op 17:21 | #23

  Theo, misschien was je er niet toen ze bij je aan de deur waren? En als je wat te melden hebt hierover dan ga je naar het politiebureau en vertel je het daar. Dat heet verantwoordelijkheid nemen. Klagen is zo makkelijk achter je computertje maar doe liever iets. Overal staan oproepen, krant, sociaal media etc. Dus er wordt echt wel wat aan gedaan.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 24. Bjar
  13 augustus 2013 op 20:12 | #24

  Overigens…. in geen enkel bericht (over deze overval) is een signalement genoemd. Alleen maar “overvaller”. Apart als zeg ik het zelf.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 25. Marco
  13 augustus 2013 op 21:33 | #25

  Bjar :Overigens…. in geen enkel bericht (over deze overval) is een signalement genoemd. Alleen maar “overvaller”. Apart als zeg ik het zelf.

  Denk dat ze bang zijn voor eventuele reacties als blijkt dat het signalement overeenkomt met wat de meesten van ons denken.
  En dit heeft niks met raccisme te maken, maar meer een optelsom van het feit dat er bij eerdere woningovervallen in Haarlem én Schalkwijk ook steeds sprake was van een lichtgetinte dader…………….

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 26. haarlem
  13 augustus 2013 op 23:21 | #26

  Dat vraag ik me dus ook af.. wat is het signalement van de dader(s)?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 27. lisa
  14 augustus 2013 op 06:17 | #27

  tsja weetje er is makkelijk een onder raam door de trappen en via je arm lang de maken en zo naar de deur knop de grijpen.het moet nu toch echt klaar zijn..ik moet bijna bevalen en heb geen zin om die rot jongens in me kamer de moten hebben en me kind meenemen ik maak ze persoonlijk af!!!! Niemand komt in de huis van me ouders of iemand anders ze huisen dat doe je maar lekker in je eigen land@gerb

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 28. Spaarne
  14 augustus 2013 op 09:24 | #28

  Wat zullen ze geschrokken zijn! Sterkte voor het echtpaar.

  En wederom: waarom moet iedereen elkaar afzeiken. Zie reactiebeleid.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 29. Peter
  14 augustus 2013 op 13:34 | #29

  @Theo: Je moet niet zo vloeken op het Forum. Zeer ongepast en je haalt jezelf net als die overvallers je eigen omlaag!!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 30. Haarlemmer
  14 augustus 2013 op 19:42 | #30

  Het is niet meer normaal wat er gebeurt. In en in triest!!! Ik woon zelf in europawijk, na 22 uur zie je de meest vreemde mensen. Junken… Ik ga niet graag meer over straat. En al helemaal de deur openen doe ik Savonds niet meer. Dat soort stumpers die dit doen willen geld over een ander zijn rug. Van werken hebben meerder nog nooit gehoord. Kotsmisselijk word ik van dit soort acties!!! Ik heb zelf al is melding gemaakt van iemand die hier steeds rond loopt voor de deur , enige wat ik te horen kreeg was : en wat wil je dat wij hieraan doen. Belachelijk, maar ondertussen worden hier de inbraken en overvallen met de maand erger!!! Fijn schalkwijk!!! En de rest van Haarlem trouwens ook. Ik wens deze mensen heel erg veel sterkte ! Op hun oude dag zullen ze nu voor altijd bang zijn. Triest!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 31. europawijker
 32. melih
  17 augustus 2013 op 04:09 | #32

  @christina
  Gaat hier over werk??

  @Helena
  Als je dit zulke woorden zegt buiten op straat aan de buitenlanders
  Zul je weten wat er gebeurd.!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 33. Bjar
  18 augustus 2013 op 11:08 | #33

  Tja Theo, blijkbaar hadden ze je hulp niet nodig om de zaak op te lossen. Dus hou die loze opmerkingen de volgende keer maar gewoon voor je.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 34. peter
  18 augustus 2013 op 13:30 | #34

  Of de zaak is opgelost bepaald de rechter.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 35. Jan Leul
  18 augustus 2013 op 14:38 | #35

  Hulde voor de politie dat er zo snel een verdachte is opgepakt,deze 25-jarige lichtgetinte schoft wordt ook verdacht van de laffe en zeer gewelddadige overval op een 89-jarige man aan de Nemelaar. Nu maar hopen dat de rechter hem keihard straft. Van mij mag het op de grote markt met 4 paarden maar das mijn persoonlijke mening.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 36. Theo
  23 augustus 2013 op 10:48 | #36

  Piet :@theo wat een grote mond. Waarom zouden ze bij jou aan de deur komen?Het is je plicht als je wat gezeien gehoord hebt dit meld!

  Als ik iets zie meld ik dat, tot nu toe staat de teller op 4 keer iets gemeld (persoonlijk op de koudehorn, 4 keer heen gezonden met … ja… maar daar doen we niets mee, geen zin.. oh sorry .. tijd voor..)

  Peter :@Theo: Je moet niet zo vloeken op het Forum. Zeer ongepast en je haalt jezelf net als die overvallers je eigen omlaag!!!!

  Je kunt ook je berichtje even nalezen voor je op reageer drukt. Waar je wel gelijk in hebt is dat ik niet had moeten vloeken, sorry daarvoor.

  Bjar :Theo, misschien was je er niet toen ze bij je aan de deur waren? En als je wat te melden hebt hierover dan ga je naar het politiebureau en vertel je het daar. Dat heet verantwoordelijkheid nemen. Klagen is zo makkelijk achter je computertje maar doe liever iets. Overal staan oproepen, krant, sociaal media etc. Dus er wordt echt wel wat aan gedaan.

  Ik heb niets gezien, anders had ik me wel gemeld. Daarbij, bij een buurt onderzoek mag ik hopen dat ze de printer even aanzetten en bij niet thuis zijnde (of niet de deur open willen doen) mensen een briefje achter laten. De politie doet geen onderzoek. Die zijn te druk met botsen op elkaar, vorige week vrijdag 2 politie auto’s die tegen elkaar zijn aangereden, op de zomervaart… Toppers. Kwamen uiteindelijk 5 andere politie auto’s om 1 politie auto met een lekke band te bekijken. Gelukkig maar dat het om gemeensschapsgeld gaat, dat zo verbrast wordt en niet om het salaris van de toppers zelf. Wat ik dus probeer te zeggen is: Politie doet alleen maar dingen die ze zelf willen. Als het leuk is om naar te kijken komen ze, maar als mensen problemen hebben (burgers) dan zijn ze in geen velden of wegen te bekennen… (zie ook ” man in singel ” of ” koffer uit singel gevist “, 1 agent alleen kan dat afhandelen… maar op de fotos staan steeds maar weer een groot aantal agenten). De burgers hebben de agenten nodig, maar kunnen daar niet oprekenen. Dat er nu dus perso(o)n(en) aangehouden zijn, zal ook wel zijn omdat dit op een presenteerblaadje is aangeleverd, ga er niet vanuit dat ze zelf veel gedaan hebben. (dat dit misschien niet klopt, kan, maar dit is mijn persoonlijke ervaring).

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.