Woninginbrekers aan de Jan Gijzenkade betrapt en op de vlucht geslagen

Geschreven door de Redactie op zondag 21 juli 2013

Haarlem – Zaterdag tegen middernacht zijn twee woninginbrekers betrapt en op de vlucht geslagen. De bewoner van een pand aan de Jan Gijzenkade in Haarlem kwam thuis en zag het tweetal in zijn tuin staan, bezig om een deur open te breken. Nadat hij het duo, jongemannen met petjes op, aansprak vluchtten zij weg in de richting van het Spaarne.

De politie besteedt veel aandacht aan het opsporen van verdachten van woninginbraken. Dat gebeurt onder meer met technisch onderzoek en buurtonderzoek. Op het gebied van preventie werkt de politie nauw samen met gemeenten.

Burgers kunnen zelf ook veel doen om een inbraak in hun woning te voorkómen. Zorg bijvoorbeeld voor goed hang- en sluitwerk en leg geen huissleutels onder de deurmat of in de bloembak.

Tip de politie als u verdachte personen of voertuigen in uw woonomgeving ziet. Noteer signalement, kenteken en bijzonderheden.

Geen reacties mogelijk.