Twee ongevallen met politievoertuigen bij jacht op verdachte man [video]

Geschreven door de Redactie op zaterdag 29 juni 2013

Haarlem – Zaterdagavond zijn er twee politiewagens bij verschillende aanrijdingen beschadigd geraakt. Rond negen uur kreeg de politie de melding van (huiselijk)geweld waarbij de verdachte er in een rode auto vandoor ging. Diverse politie-eenheden spoedde zich richting Haarlem-Noord.
.

Op de Rijksstraatweg ter hoogte van de Planetenlaan was een hondengeleider van de politie betrokken bij een aanrijding met een grote BMW. De brandweer moest eraan te pas komen om de deur van de politiewagen open te krijgen waarna de agent zijn voertuig kon verlaten waarna hij door ambulancepersoneel is opgevangen en overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere behandeling. De politiehond is door een collega hondengeleider opgevangen en meegenomen.

Verderop de Rijksstraatweg is de gevluchte rode auto ter hoogte van het Raadhuisplein tegen een andere politiewagen gebotst. De verdachte man moest door de brandweer uit zijn voertuig worden geknipt. De man is naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere behandeling.

Door beide ongevallen werd een flink deel van de Rijksstraatweg afgesloten voor verkeer evenals enkele zijwegen van de Rijksstraatweg rond middernacht werd de weg weer vrijgegeven.Fotografie: Michel van Bergen

 1. harry
  30 juni 2013 op 03:24 | #1

  MOET JE MAAR JE SIRENE AANZETTEN

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. wilbert
  30 juni 2013 op 14:55 | #2

  wat een opmerking harry was je er bij dan

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. zozo
  30 juni 2013 op 16:37 | #3

  Op de foto is duidelijk te zien dat de politie de rode wagen probeert tegen te houden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. AliBombali
  30 juni 2013 op 22:06 | #4

  Ah joh, wij belastingbetalers betalen wel nieuwe politie auto’s. Geen probleem. Gewoon voor elke melding de verdachte rammen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Arie
  30 juni 2013 op 22:27 | #5

  Harry heeft gelijk, bij de bovenste foto’s kwam de 2e politieauto zonder sirene door het rode stoplicht en werd geramd door de BMW. Ik weet het zeker want ik heb de botsing zien gebeuren.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. PIPO
  30 juni 2013 op 23:15 | #6

  als je goed gekeken hebt zie je dat beide politiewagens zwaailicht aan hebben dus altijd voorrang

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Arie
  1 juli 2013 op 05:00 | #7

  Er is een verschil tussen sirene en zwaailicht, deze moeten BEIDE aan staan om voorrang te krijgen. En dan mogen ze nog steeds de rest niet in gevaar brengen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. Patricia
  1 juli 2013 op 08:56 | #8

  Top dat ze de dader hebben. Het zou voor de fietsers alleen wel fijn zijn als al het glas op het fietspad opgeruimd wordt.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. michael
  2 juli 2013 op 00:36 | #9

  het volume van de sirenes laat tegenwoordig ook wel te wensen over.
  al is dit erg dubbel.. de autos worden steeds beter geïsoleerd.. maar als we in onze tuin zitten of vroeg naar bed gaan horen we liever niets steeds die sirenes.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.