Inbreker betrapt op bouwplaats; ‘collega’ aangehouden na achtervolging

Geschreven door de Redactie op maandag 22 april 2013

Haarlem – Maandagmorgen omstreeks 04:10 uur kreeg de politie melding van beveiligers dat er in een in aanbouw zijnde flat aan de Spaarndamseweg zou worden ingebroken. Ter plaatse trof de politie een 38-jarige Haarlemmer die zich op het terrein probeerde te verstoppen. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Omdat de politie rekening hield met de mogelijkheid dat de inbreker in de omgeving een auto had staan, werd een onderzoek ingesteld. Op de Werfstraat trof de politie een personenauto waarin een man achter het stuur zat. Toen de bestuurder de politie zag, ging hij er in de auto vandoor.

Er volgde een achtervolging dwars door Haarlem waarbij de man in de vluchtende auto zonder verlichting reed. Uiteindelijk kon de verdachte, een 38-jarige Haarlemmer in de Timorstraat worden aangehouden. In zijn auto bleek inbrekersgereedschap te liggen.

Bij controle bleek de man niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij vertelde speed te hebben gebruikt. Een bloedproef, nodig om de hoeveelheid drugs in zijn bloed vast te kunnen stellen, werd door de man geweigerd.

De politie nam de auto en het gereedschap in beslag.

 1. Ja of nee
  24 april 2013 op 13:12 | #1

  Wie is die ‘collega’?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Annabel
  24 april 2013 op 14:35 | #2

  Van die inbreker natuurlijk

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.