Haarlemmer(20) wordt gestoken bij nachtelijk rondje hardlopen

Geschreven door de Redactie op woensdag 3 april 2013

Haarlem – Op woensdagmorgen deed een 20-jarige Haarlemmer aangifte van mishandeling op de Bakenessergracht. Het slachtoffer kon de slaap niet vatten en ging midden in de nacht een rondje rennen. Omstreeks 03:50 uur liep hij op de Bakenessergracht ter hoogte van de Korte Begijnensteeg. Hier werd hij geroepen door een Engels sprekende man.

Toen hij stopte om te vragen wat er was, kwam de man op hem af en greep het slachtoffer bij zijn keel. Deze duwde de man aanvankelijk weg, maar deze kwam terug en stak het slachtoffer met een scherp voorwerp. Hierdoor kwam het slachtoffer ten val. De dader ging er rennend vandoor.

Het slachtoffer meldde zich korte tijd laten bij de politie. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Hier werd hij de rest van de nacht ter observatie opgenomen. De verdachte is een blanke man van 35 tot 45 jaar oud en met een lengte van 1.70 tot 1.80 meter. Hij had een donkere baard en snor, een volle bos haar en zag er onverzorgd uit.

De politie is op zoek naar getuigen. De politie Haarlem is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

 1. sander
  3 april 2013 op 13:41 | #1

  Jeetje, denk je dat iemand je nodig hebt, heb je daarna zelf hulp nodig.
  Verschrikkelijk, ik hoop dat het goed gaat met het slachtoffer en dat de dader snel gepakt wordt.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. rikus1102
  3 april 2013 op 21:24 | #2

  Ik vind het maar een raar verhaal. Zowel het steken als het nachtelijke hardlopen….

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. R
  3 april 2013 op 22:26 | #3

  Kwam misschien uit de slaaphoek vandaan

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. JP
  3 april 2013 op 23:13 | #4

  Ik kan niet slapen, laat ik dan maar een rondje gaan hardlopen……

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. SL
  4 april 2013 op 15:48 | #5

  Zo te horen heeft iedereen weer een vooroordeel. Slachtoffer ken ik persoonlijk. Die doet dit iedere ochtend omdat het dan rustig is op de wegen en omdat hy in conditie moet blijven vanwege zijn beroep. Dan nog geeft het niemand het recht om iemand zomaar neer te steken. Dus mensen als jullie wat schrijven, kom dan met goeie argumententen en leef een beetje met de slachtoffer mee ipv dat jullie van die stomme opmerkingen maken ! (rikus, R, JP)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. christina
  4 april 2013 op 16:09 | #6

  SL :Zo te horen heeft iedereen weer een vooroordeel. Slachtoffer ken ik persoonlijk. Die doet dit iedere ochtend omdat het dan rustig is op de wegen en omdat hy in conditie moet blijven vanwege zijn beroep. Dan nog geeft het niemand het recht om iemand zomaar neer te steken. Dus mensen als jullie wat schrijven, kom dan met goeie argumententen en leef een beetje met de slachtoffer mee ipv dat jullie van die stomme opmerkingen maken ! (rikus, R, JP)

  mee eens!!!! wens t slachtoffer veel sterkte,

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. new era
  4 april 2013 op 22:41 | #7

  Wat maakt het uit wat iemand wanneer wil doen. Die stekende mafkees moet de cel in en je medemens je ding laten doen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. rikus1102
  6 april 2013 op 21:17 | #8

  Volgens mij moet ‘SL’ even een lesje begrijpend lezen hebben. Ik heb hier geen vooroordeel, ik zeg dat ik het een raar verhaal vind. A. om op zo’n tijdstip te gaan hardlopen (wat mij betreft gaat hij naakt door de gracht zwemmen, maar blijft voor ‘de gewone man’ een raar tijdstip). B. om iemand zomaar te steken (wat ik naast vreemd ook gewoon misdadig vind).
  gr. Rikus

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.