Alcomobilist negeert stopteken bij laserguncontrole op Fonteinlaan

Geschreven door de Redactie op zondag 7 april 2013

Haarlem – De verkeerspolitie heeft zondagmiddag tijdens een snelheidscontrole op de Fonteinlaan een drankrijder aan de kant gezet. De drankrijder passeerde de laserguncontrole op de Fonteinlaan en kreeg een teken om aan de kant te gaan, omdat hij 88 km/uur had gereden: 38 km/uur overschrijding van de maximum snelheid. De bestuurder reed echter door.

Hij werd uiteindelijk door een motoragent op de Zandvoortselaan aan de kant gezet. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt: zowel voor het rijden onder invloed van alcohol als voor de te hoge snelheid.

Tijdens deze laserguncontrole werden door het team Verkeer 10 hardrijders aan de kant gezet. De hoogst gemeten snelheid tijdens de controle was 97 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan.

 1. Hans van Heerden
  8 april 2013 op 13:08 | #1

  Hoge boete op zijn plaats.
  Op de Lorentzkade zou z.n controle ook geen windeieren opleveren!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. sander
  8 april 2013 op 16:35 | #2

  En op de leidsevaart!

  Ik reed vanochtend van Aerdenhout naar Haarlem. Een paar auto’s voor me reed een zwarte auto, keurig 50. daarachter zat een knal gele SEAT. Die ging over de doorgetrokken streep met een noodgang die zwarte auto voorbij.
  bij het stoplicht stonden ze weer achter elkaar.
  Bij het stoplicht van de Emmabrug stond een 45 km wagen. toen het licht groen werd reed de bestuurder van de gele auto met een noodgang om de 45 km auto heen en vol gas er vandoor.

  Als je dan bedenkt dat ik vorige week BIJNA een fietser recht op mijn auto had, omdat die zonder kijken het talut afreed richting de zijstraatjes van de Leidsevaart en ik daar met 40 aankwam. Ik moest boven op mijn rem en het ettertje fietste zonder om te kijken rustig door. Ik een hartslag van 300 én vierkante banden.
  Wat denk je als er zo’n kneus als vanochtend dit tegen komt???? En wat als hij inhaalt en er komen auto’s niets vermoedend de straatjes uit rechtsaf de Leidsevaart op…die verwachten die kneus met de knal gele Ibiza niet hoor.

  Ik neem aan dat de meneer van de gele auto nog geen drank ophad, maar wel ernstig opgefokt gedrag. je kan ook 5 minuten eerder van huis gaan, denk aan je medemens.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Haarlem
  10 april 2013 op 19:19 | #3

  Goed verhaal Sander.
  Helemaal mee eens, ik maak dat ook zo vaak mee!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.