Kat vlucht de boom in na aanrijding

Geschreven door de Redactie op woensdag 27 maart 2013

Haarlem – De brandweer heeft woensdagmiddag een kat uit een boom gered. De kat was volgens omstanders door een auto aangereden en hierna de boom ingevlucht. Daar zat hij enkele uren later nog waarop de dierenambulance werd gebeld. Zij konden echter niet bij de kat in de buurt komen, en schakelde de hulp van de brandweer in.

Brandweerlieden zijn met een ladderwagen naar de Zijlvest gekomen om het beestje uit de boom te halen. Een brandweerman is samen met een medewerker van de dierenambulance in het bakje omhoog gegaan richting de kat.

De kat liet zich daar makkelijk vangen, en is in een kist gestopt. Met een chip-afleesapparaat is geprobeerd de eigenaar te achterhalen, maar de kat bleek niet gechipt te zijn. Omwonenden vertelden dat de kat al zo’n drie jaar op straat leeft nadat hij is achtergelaten. De kat leefde van voedsel dat hij kreeg van winkeliers in de Zijlstraat.

De dierenambulance heeft de kat meegenomen en zal hem tijdelijk verzorgen. Hierna zal hij naar het asiel worden gebracht, waar hij zal wachten op een nieuw baasje.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. Frenkie
  28 maart 2013 op 16:42 | #1

  Kom op mensen, wie geeft dit beestje een onderdak?

  Tis dat ik er zelf al twee heb.. Maar na 3 jaar verdient zo’n beessie weer een warm huisje!

  Kom op, laat je van je goede kant zien!

  Frank

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. christina
  29 maart 2013 op 11:27 | #2

  blij dat het beestje nu eindelijk warm zit dan, hulde voor de winkeliers, maar waarom niet eerder aan de bel getrokken, 3 jaar op straat??dat beestje gaat nooit meer wennen binnen.ik hoop met heel mijn hart dat het goed terecht komt,en nog heel veel fijne jaartjes mag beleven.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.