Juwelen en geldbedrag verdwenen na babbeltruc bij bejaarde vrouw

Geschreven door de Redactie op dinsdag 12 maart 2013

Haarlem – Een bejaarde inwoonster van Haarlem-Noord is afgelopen weekend meer dan vermoedelijk de dupe geworden van een babbeltruc. De vrouw kwam er dinsdagochtend achter dat er juwelen en een geldbedrag waren weggenomen uit haar huis. De vrouw had afgelopen zaterdagmiddag bezoek gehad van twee vrouwen in de leeftijd van 22 – 30 jaar.

Deze vrouwen hadden van tevoren de bejaarde vrouw opgebeld en een afspraak gemaakt om uitleg te komen geven over een soort ‘zorgtoeslag’. Ze wilden dit zaterdagmiddag persoonlijk even komen toelichten. Dit gebeurde en de vrouwen stelden allerlei vragen. In een onbewaakt moment hebben zij toen vermoedelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om een deel van de woning te doorzoeken en kostbaarheden weg te nemen.

De politie waarschuwt mensen niet in te gaan op vage verzoeken van mensen aan de deur of in zee te gaan met mensen die telefonisch een afspraak willen maken om te komen praten over een dienst waar iemand zelf niet om gevraagd heeft.

  1. Sim
    13 maart 2013 op 03:46 | #1

    Misschien is het handig om een signalement door te geven van de vermoedelijke oplichtsters? Dat zal ongetwijfeld helpen om de twee te vinden…

    Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.