Jongen bewusteloos na botsing tegen stilstaande invalidebus in Schalkwijk

Geschreven door de Redactie op donderdag 7 maart 2013

Haarlem – Een fietser is donderdagmiddag op de Professor Donderslaan in Schalkwijk tegen een stilstaande invalidebus gebotst. De jongen fietste rond vijf uur over de Professor Donderslaan, toen hij even voor de botsing duizelig werd. De jongen zag hierdoor de bus die op het fietspad stond over het hoofd, en kwam met zijn hoofd tegen het achterruit van het busje aan.

Ambulance en politie rukte uit om de gewonde jongen hulp te verlenen. Hij was door de botsing enige tijd buiten bewustzijn. Ambulancebroeders hebben de jongen eerste hulp verleend, en voor verdere behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Politieagenten hebben geholpen met de schade-afhandeling van het ongeval, en het glas dat op straat lag opgeruimd.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. luis
  7 maart 2013 op 19:44 | #1

  waarom zet iemand zijn auto op het fiestpad neer terwijl er voor de rode auto een parkeerplek is.je ziet het tegenwoordig zo vaak dat men zijn auto maar neerzet waar zijn willen kijk ook eens bij de Lidl.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. mar
  7 maart 2013 op 21:16 | #2

  misschien zet ie m daar wel neer om de lift naar buiten te laten voor zn rolstoel of iets.. en dat gaat niet als er een auto te dicht opstaat ;)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Paul
  7 maart 2013 op 22:26 | #3

  auto’s mogen alleen op fietspaden komen wanneer ze geen hinder of gevaar veroorzaken (voor de fietsers). Deze auto voldeed aan geen van beide criteria. Voor die rode auto lijkt meer dan genoeg plaats, maar dat kost natuurlijk te veel moeite. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan..
  De bestuurder kan een dikke bekeuring verwachten.
  Ik voel mee met het slachtoffer.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. rob
  7 maart 2013 op 23:19 | #4

  Leuk altijd weer. Iedereen gaat op de foto af en weet dan meteen wat er aan de hand is.
  Misschien was die plek voor de rode auto wel bezet, voordat de foto gemaakt werd. Het verhaal zegt het al het gaat hier om een invalide bus. Misschien moest er wel iemand uit die niet ver kon lopen of een andere reden had. het is niet voor niets een invalide bus.

  En dan de opmerking van Paul dat de auto aan geen van beide criteria deed, slaat ook nergens op. miscchien had die bus wel een ontheffing er voor. dat weet je niet (ik ook niet)

  Helaas als je het verhaal leest werd de jongen al duizelig voordat hij de bus raakte en kon hij hierdoor de bus niet meer ontwijken. Als hij misschien niet duizelig was geworden zou hij mischien de bus hebben kunnen ontwijken.

  Ik hoop dat het met die jongen goed gaat en ook met de chauffeur van de invalidebus.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. 2034
  8 maart 2013 op 05:56 | #5

  Rood Fietspad mag je met een onderbroken streep over heen rijden, maar stilstaan of parkeren is verboden. (Dit busje stond er geparkeerd wegens werkzaamheden) Zal er van de Politie geen proces verbaal voor krijgen, maar de verzekeringen kunnen wel moeilijk gaan doen omdat deze bus hier stil stond en ook geen alarm verlichting aan had staan.

  Rood Fietspad met een doorgetrokken streep mag je als auto helemaal niet op komen, zelfs Scooters/brommers van 45 km p/u mogen daar niet op rijden.

  Samenloop van omstandigheden heb je bij elk ongeval, iedereen is schuldig of niet schuldig volgens de lezers op de websites. Deze fietser voelde zich voor de aanrijding niet lekker, hopelijk hersteld deze persoon snel weer. De schade aan het busje is maar materiaal, dus snel weer te vervangen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. 2105
  10 maart 2013 op 22:15 | #6

  @rob
  Paul en 2034:
  Je komt ze elke keer weer tegen met speculaties over de toedracht van ongevallen, zonder dat ze de werkelijke toedracht van de zaak kennen.
  Dat hun commentaar wel eens kwetsend zou kunnen zijn voor de betrokkenen komt kennelijk niet bij ze op!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.