Politie druk bezig met meerdere inbraken in Haarlem [update]

Geschreven door de Redactie op donderdag 7 februari 2013

Haarlem – De politie is donderdagavond geruime tijd bezig geweest met meerdere inbraken in Haarlem. In Haarlem-Noord werden rond kwart over negen vier donker geklede inbrekers overlopen bij een woning aan de Geusevesperstraat. Een politiehelikopter speurde vanuit de lucht mee naar de inbrekers en meerdere politie-eenheden gingen in de wijk opzoek naar de inbrekers.

Volgens de melder waren er vier pesonen aan de achterzijde van de woning bezig in te breken. Zij werden gestoord doordat getuigen bij de woning een kijkje gingen nemen.

Twee personen werden aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid bij de inbraak. Achteraf bleken zij helaas niets met de inbraak te maken te hebben. De politie verzoekt getuigen van de poging inbraak te bellen met de politie in Haarlem via 0900-8844. Anoniem kan dit ook op 0800-7000.

In Schalkwijk waren donderdagavond ook inbrekers actief. Of hierbij aanhoudingen zijn verricht is niet bekend.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. 023
  8 februari 2013 op 07:46 | #1

  tijd dat onze vrienden met de blauwe petten wat meer door de wijk gaan lopen ( onopvallend )

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. johanna
  8 februari 2013 op 09:59 | #2

  Petje af! Of: Die pet past ons allemaal…?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Mohamed37
  8 februari 2013 op 14:14 | #3

  Word zo ziek van die inbraken in Schalkwijk. Heb medelijden met de mensen die het mee moeten maken. Ik hoop dat de daders worden opgepakt en eens goede straf krijgen. Jonger dan 18? Opvoedcursus geven van minimaal 3 jaar en ouders mogen dat zelf betalen!! Ouder dan 18 jaar? Celstraf van minimaal 6 maanden geven en toezicht van 3 jaar en voorwaardelijk van 5 jaar. En allebei de daders alle schade betalen! Of het nou Marokkaanse, Nederlandse of Turken zijn. Allemaal even hard aanpakken! Terwijl je in Schalkwijk hartstikke mooi en leuk kan wonen. En dan gaan zulke typetjes het proberen te verpesten. Oppakken die zooi!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. El Classico Nador
  8 februari 2013 op 15:36 | #4

  Hey Mohammed, Je had rechten moeten studeren man. Je hebt de vonnis al uitgesproken.
  Laat dat soort uitingen over aan een hooggeleerde rechter die daarvoor heeft gestudeerd.
  En ik zie je typen over Turken, Nederlanders etc. behalve jij weten wij alle inwoners van Haarlem dat het juist gaat om meestal Polen en Bulgaren. En Als laatst las ik in je ‘vonnis’ over schalkwijk maar het ging hier om Haarlem-Noord! Soms geef ik Wilders gelijk!! Oja Mohammed jij typte in je vonnis over celstraf. Kunnen we in hoger beroep gaan om ervoor te zorgen dat ze terug worden gestuurd naar land van herkomst? Bulgarije, Polen Grenzen dicht lang leve PVV!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. mar
  8 februari 2013 op 15:48 | #5

  ik zeg dienstplicht weer invoeren …drille die handel

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. d
  8 februari 2013 op 23:25 | #6

  Weet je waar ik nou zo schijt ziek van word!!! Dat iedereen het maar over de ouders heeft. Alsof die willen dat hun kind gaat inbreken. Zelfgeenkinderenzeker

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Divers
  9 februari 2013 op 07:57 | #7

  Nou beste d ook de ouders zijn mede verantwoordelijk hiervoor inderdaad en zeker als het gaat om 15 en 16 jarigen ! Hun gedrag het geld wat ze in ene hebben, hoe laat ze thuis zijn, je moet je kinderen ook wel opvoeden he? Die van mij zouden het niet in hun hoofd halen hoor! Dus ouders en inbrekerkinderen alle schade laten betalen is een begin. Als ouders moet je weten wat je kids doen!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. BB
  12 februari 2013 op 13:28 | #8

  ‘Divers’ Jij zegt wel dat die lieve kinderen van jou dat nooit zouden doen.
  Maar vergeet niet dat tegenwoordig de hele jeugd al van jongs af aan word gemanipuleerd door de ‘Media’. 9 van de 10 progamma’s en ook games gaan over Rijkdom & Misdaad.
  Of wilde je zeggen dat jou kinderen geen Tv keken soms?
  Dus ik zou niet gelijk bij elk onderwerp direct ouders erbij gaan betrekken, want niet in alle gevallen kunnen zij er wat aan doen. Dus jij zou ook zomaar 1 van die onwetende ouders kunnen zijn. THINK BEFORE YOU TALK LADY

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. Mohamed37
  14 februari 2013 op 14:33 | #9

  @El Classico Nador
  Ik spreek uit ervaringen gap.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.