Oplichter collecteert ruim 100 euro aan de deuren in centrum Haarlem

Geschreven door de Redactie op donderdag 21 februari 2013

Haarlem – Een 47-jarige man uit Rotterdam werd donderdagavond aangehouden nadat een oplettende buurtbewoner aan de Kleine Houtstraat de politie had ingelicht dat hij een collectant aan de deur niet vertrouwde. De politie zocht in de omgeving en op basis van het signalement werd de man omstreeks 20:15 uur aangetroffen. Hij droeg een collectebus bij zich met daarin ruim 100 euro.

De man was niet in het bezit van een vergunning. De politie onderzoekt de zaak.

De opbrengst van de collecte komt alsnog ten goede aan de stichting waarvoor gecollecteerd werd.

Fotografie: Bert Halmingh / @WijkagHAA10

 1. rob
  22 februari 2013 op 19:50 | #1

  Blij dat hij op gepakt is en een flinke douw krijgt. Ook mmoi dat het geld als nog bij juiste stichting terecht komt.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. wendy
  23 februari 2013 op 01:47 | #2

  wat een stomme opmerking zeg
  misschien had die man het geld wel hard nodig om te overleven alles word duurder
  en hij deed niemand kwijt
  denk daar maar is overna robje popje misschien moet het je zelf is overkomen dat je zonder geld zit

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Frenkie
  23 februari 2013 op 02:01 | #3

  @Wendy

  Serieus… Meen je nou wat je zegt???

  Iedereen heeft hard geld nodig om te overleven, maar 99.99% werkt gewoon voor dat geld en probeert het niet af te troggelen van andere mensen die (relatief) gezien net zo veel last hebben van de zware tijden zoals jij en ik.

  Ik weet niet wat jouw principes zijn, maar dit is gewoon oplichting/diefstal…
  Het feit dat je deze uitspraak doet geeft mij de indruk dat je zelf weinig problemen hebt met louche zaken… Als dit niet het geval is kun je jezelf misschien beter Verwendy noemen, want je hebt geen enkele realiteitszin in mijn ogen!

  Ik ben zwaar onder de indruk van je bijzonder stomme opmerking hierboven!

  mvg, Frank

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. J
  23 februari 2013 op 11:15 | #4

  En mensen als deze man zijn precies de reden dat de deur steeds vaker voor je neus dicht wordt gegooid als je wél rechtmatig aan het collecteren bent. En neem van mij aan dat het sowieso al een k*tklus is.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. wendy
  23 februari 2013 op 11:51 | #5

  we worden met z,n alle bestolen
  dus gaan steeds meer mensen naar andere mogelijkheden kijken binnen de capaciteiten die zij hebben.

  Een kat in het nauw maakt rare sprongen, laten we blij zijn dat deze man dit verkoos boven een overval op een benzinestation…..bijvoorbeeld….

  Veel van deze mensen hebben of werken zich het schompes om alsnog nauwelijks te kunnen leven…….maar blijkbaar moet je da eerst meemaken voordat mensen gaan zien dat dergelijke omstandigheden daadwerkelijk bestaan.

  Wist je trouwens al dat we inmiddels in een dictatuur wonen? Europa bepaald nu de begroting …..een niet door ons gekozen regering……Ik setl het hier wat plat, maar nee, ik veroordeel niet meer op basis van louter nieuws propaganda welke er nog een toon aan meegeeft ook zodat iedereen er nog niet een seconde langer over nadenkt wat deze man daar nou naar toe heeft gebracht….

  Snap je dat?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Frenkie
  24 februari 2013 op 20:23 | #6

  Ik snap wat u wilt zeggen maar…

  Is het niet verschrikkelijk om te zeggen dat iemand beter het ene strafbare feit kan plegen dan het andere? In feite keur je met dergelijke opmerkingen criminaliteit goed, want (volgens u) had hij/zij een heel andere methode kunnen kiezen om dat geld te verkrijgen (zoals een overval, wat u als voorbeeld geeft).

  Er zijn naast deze man nog vele honderden gevallen van schrijnende situaties waarin mensen zich bevinden, zouden al deze mensen praktijken als degene hierboven beschreven uit gaan halen dan zou het echt een rotzooi gaan worden in deze maatschappij.

  Ik vind het op enig wijze goedkeuren/bagatelliseren van deze daad eigenlijk niet kunnen. Als we daar aan gaan beginnen vervalt de maatschappij binnen de kortste keren tot een barbaarse situatie waarin eigenlijk alles geaccepteerd wordt, omdat de mensen in hun ogen geen andere uitweg zien..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.