Man dreigt zichzelf in de brand te steken na bezoek van deurwaarder

Geschreven door de Redactie op dinsdag 12 februari 2013

Haarlem – De hulpdiensten hebben dinsdagochtend de handen vol gehad aan een man die zichzelf in de brand dreigde te steken. Aan het begin van de ochtend kwam een deurwaarder langs die de kunstcollectie van de man wilde meenemen. De man was het hier niet mee eens, overgoot zich met spiritus en dreigde vervolgens zich in de brand te steken.

Brandweer, ambulance en politie kwamen naar het pand aan de Koudehorn om hulp te verlenen. In de loop van de ochtend kon de man na een onderhandelend gesprek uit het pand worden gehaald en worden aangehouden.

De man is overgebracht naar het politiebureau, waar hij verhoord zal worden. De kunstcollectie is alsnog in beslag genomen.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. Jan
  12 februari 2013 op 13:08 | #1

  Wat een ellende, het leven draait echt om geld als ik het zo zie.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. watiserdan
  12 februari 2013 op 13:51 | #2

  Ook wel logisch je word van alle kanten leeg geript door regering, dan krijg je dit soort dingen en dit word alleen maar erger.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Jan
  12 februari 2013 op 14:04 | #3

  Medelijden met die man, die zal vast geen kant op kunnen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. christina
  12 februari 2013 op 15:17 | #4

  inderdaad in en in triest, en dan ook nog zo te worden aangepakt en mee genomen, alsof je een misdadiger bent, ik hoop dat er gedragen word naar rechtvaardigheid, deurwaarder heb jij een hart?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. menace
  12 februari 2013 op 15:31 | #5

  wat een aandacht wilt die man, ga toch weg..
  hoe triest en gestoord moet je zijn om dat te doen..
  te zielige man !!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Jack rs
  12 februari 2013 op 17:49 | #6

  Zo zie je maar hoe goed het allemaal is geregeld in Nederland! Ik durf erop te wedden dat 1/10 nederlander maar kan sparen… Dat is toch triest! De andere 9 probeerd te overleven en zijn schulden afbetalen.. Maar als je dan weer eens een bekeuring krijgt loop je weer 2 weken achter ! Sterkte grote vriend hoop dat je die kunstcollectie kunt terug halen wie weet wat voor herineringen je daaraan hebt.. Anders was het niet zo een chaos vandaag ;)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Diemux
  12 februari 2013 op 19:42 | #7

  Toch zijn er veel mensen die boven stand leven en daar zelf uiteindelijk verantwoordelijk voor zijn. Al hoewel het triest is dat er mensen met veel schulden zijn, het is nog triester als mensen schulden hebben en dan ook niks van waarde hebben. Meneer heeft blijkbaar toch een waardevolle kunstcollectie, die had hij misschien ook deels kunnen verkopen…

  Ik kan er verder weinig over zeggen, ken die persoon en zijn situatie niet en wil er verder niet over oordelen, maar een verhaal heeft altijd twee kanten…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. M.
  12 februari 2013 op 20:49 | #8

  Ik was daar laatst nog, vriendelijke mensen die daar werken. Hopelijk zullen alle zaken snel opgelost worden zonder al te veel extra menselijk leed.

  Een kunstcollectie is natuurlijk iets emotioneels en persoonlijks. Op de site staat ook info over de collectie.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. pieter
  12 februari 2013 op 22:45 | #9

  Wat een bizarre situatie!!

  En waar gaat het over?? een stichting …. en bedrijf welke al jaren lang daar is gehuisvest!!met een zeker bekendheid en naam…??

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. 666
  13 februari 2013 op 09:49 | #10

  Stoere politie hoe ze die man tegen de grond werken, durfde niet in hun eentje zeker of te slap

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. 555
  13 februari 2013 op 15:54 | #11

  666 :Stoere politie hoe ze die man tegen de grond werken, durfde niet in hun eentje zeker of te slap

  Klopt, het gaat er natuurlijk om dat je als agent iemand zo stoer mogelijk aan moet houden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. Anoniem
  13 februari 2013 op 18:19 | #12

  Ik vraag mij af of één van jullie uberhaupt weet wat hier speelt?

  Deze man heeft destijds wat investeringen gedaan, wat helaas is misgelopen en daardoor is de schuld opgelopen tot circa een half miljoen. Dat is het risico van ondernemen en helaas komen daar dit soort gebeurtenissen ook bij kijken. Het is erg jammer, maar dan moet hij misschien inderdaad zijn kunstcollectie verkopen (die schijnbaar wel iets waard moet zijn).

  De man is niet direct aangehouden. Er zijn eerst onderhandelingen geweest en die kwamen niet tot een compromis, waarop de politie heeft besloten de man voor zijn eigen veiligheid aan te houden. Zitten we echt te wachten op een situatie als twee jaar geleden, waarbij een man op de Dam zichzelf in brand stak?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. chiller2034
  14 februari 2013 op 12:23 | #13

  De overheid steelt, agenten maken misbruik van de macht die ze krijgen, deurwaarders stelen volop, belasting zit continu op je hielen. Jullie gaan werken tot jullie erbij neervallen. What the fuck is dat voor een leven man. Tot je 67e werken. Mensen worden al niet zo oud meer. Alles is duurder en moeilijker. Vind je het logisch dat mensen gaan inbreken, frauderen en ga zo maar door. Als een agent dat bij mij zo doen, ik had hem gelijk op zijn kaak gegeven. Dan maar een misdrijf plegen. Allemaal kleine agentjes van net boven de 20 die hier in Haarlem stoer te lopen doen man, terwijl ze nog een broekkie zijn man rot op. Als ik hoor dat er weer gestolen wordt of gefraudeerd, dan kijk ik er niet meer van op. Nederlanders zijn echte slaven van de staat. Dat is vast en zeker!!!!!!!!!!!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 14. Wietske
  14 februari 2013 op 12:24 | #14

  Triest hoe ze met die man omgaan.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 15. ik1981
  14 februari 2013 op 14:19 | #15

  De man wordt ingerekend omdat hij een gevaar is voor bovenal zichzelf, en voor zijn omgeving op dat moment. Het is niet zo dat ze bij aankomst hem meteen tegen de grond hebben gewerkt, daar is eerst nog 2 uur onderhandelen aan te pas gekomen.

  Ik heb te doen met de beste man, dit is niet iets wat je voor ogen hebt in het leven, hopelijk kan hij uiteindelijk zijn collectie weer terug halen! Ik wens hem het beste.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 16. hoi!!!!!!!!!!
  14 februari 2013 op 16:41 | #16

  ik1981 :
  De man wordt ingerekend omdat hij een gevaar is voor bovenal zichzelf, en voor zijn omgeving op dat moment. Het is niet zo dat ze bij aankomst hem meteen tegen de grond hebben gewerkt, daar is eerst nog 2 uur onderhandelen aan te pas gekomen.

  Hehe iemand die wel na denkt voor hij/zij reageert. Het is echt niet dat ze bang ofzo zijn voor hem hoor. Ze willen gewoon niet dat hij zichzelf of iemand anders op dat moment nog wat aan kon doen. Het is voor hun veiligheid maar ook voor die van de man.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.