Duif houdt zich op in schoorsteen van woning aan de Dirk Schaferstraat

Geschreven door de Redactie op zondag 17 februari 2013

Haarlem – De bewoners van een woning aan de Dirk Schaferstraat hebben zondagmiddag de brandweer gebeld. Sinds zaterdagavond hadden de bewoners ongewenst bezoek van een duif, die zich in de schoorsteen ophield. Omdat de duif er zondag aan het einde van de middag nog steeds zat, werd rond half vijf de brandweer gebeld om te vragen of zij de duif konden bevrijden.

Twee brandweerlieden rukten met een ladderwagen uit om de de schoorsteen van bovenaf te inspecteren. Een van de brandweermannen is via het bakje naar de schoorsteen toegegaan, en zag inderdaad een duif in de schoorsteen zitten.

Omdat de duif niet makkelijk te bevrijden was, zijn de bewoners geadviseerd om de hulp in te schakelen van een gespecialiseerd bedrijf.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. M.
  17 februari 2013 op 19:57 | #1

  Zijn er bedrijven gespecialiseerd in het bevrijden van duiven uit schoorstenen? Of bedoelen ze wachten tot ie dood is en dan de schoorsteen laten vegen?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Katja
  17 februari 2013 op 22:09 | #2

  is uit roken geen optie :D

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. christina
  18 februari 2013 op 12:41 | #3

  wat een onzin zeg zou de brandweer t niet kunnen? daar geloof ik niks van. die mensen jagen ze op deze manier onodig op onkosten vind ik, want het kost nogal wat om een bedrijf in de schakelen,nee brandweer, jammer jullie doen goedwerk maar dit is erg kortzichtig!!!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.