Automobilist uit auto geslingerd bij ongeval op Schoterbrug in Haarlem

Geschreven door de Redactie op zaterdag 16 februari 2013

Haarlem – De bestuurder van een auto is zaterdagavond gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding. Rond kwart voor elf reed de bestuurder over de Schoterbrug in de richting van de Waarderpolder. Door nog onbekende oorzaak miste hij een bocht, reed over de middenberm en raakte daarbij een bewegwijzeringsbord waarna de auto over de kop sloeg.

De auto, van nog geen maand oud, kwam uiteindelijk aan de andere kant van de weg tot stilstand. De bestuurder zat toen niet meer in zijn auto; hij was bij het over de kop slaan van de auto al uit de auto geslingerd.

Omdat er naast de auto ook een helm lag, werd er in eerste instantie vanuit gegaan dat er meerdere gewonden waren. Meerdere ambulances, de brandweer en politie rukte uit om hulp te verlenen. Al snel bleek dat alleen de bestuurder van de auto gewond was geraakt, en er geen scooterrijder betrokken bij was.

Ambulancebroeders hebben de gewonde man eerste hulp verleend, waarna hij met spoed is overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere zorg. De brandweer heeft de accupolen van de auto losgekoppeld en het wegdek schoongemaakt.

Een bergingsauto heeft de beschadigde auto even voor middernacht weggesleept. De Schoterbrug in de richting van Haarlem-Noord was hierdoor ruim een uur afgesloten voor het verkeer.

Video: Clifford Smit & Rowin van Diest
Fotografie: Rowin van Diest

 1. Moi
  17 februari 2013 op 10:23 | #1

  En daarom Gordel om!
  Nu moest men met an en macht uitrukken om een leven te redden van iemand die er zelf voor kiest geen gordel om te doen. Met gordel werd het waarschijnlijk ook een bezoek aan het ziekenhuis maar waren de verwondigen zeer waarschijnlijk minder ernstig.

  Zulke mensen zouden zelf een dagje mee moeten gaan met de hulpdiensten die de rommel mogen opruimen zodat ze met eigen ogen kunnen zien wat ze aanrichten door zonder gordel te gaan rijden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. marco
  17 februari 2013 op 10:40 | #2

  Als je een auto op die manier weet af te schrijven, en ook gezien de glij- danwel rolsporen denk ik dat we toch wel vast kunnen stellen dat er flink op het gaspedaal gedrukt is alvorens dit gebeurde.

  Aan de andere kant, het was een nieuwe auto. En dat zijn toch wel de auto’s waar de laatste tijd het een en ander aan mankeert vanaf de fabriek(en).
  Dit gezien het grote aantal terugroepacties van de diverse merken…………

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. M.
  17 februari 2013 op 11:08 | #3

  Hopelijk geen blijvende verwondingen voor het slachtoffer, maar als dit komt door te hard/roekeloos rijden hopelijk ook geen cent uitkering van de verzekering! Ik heb geen zin om mee te betalen in dat geval…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Daan
  17 februari 2013 op 13:58 | #4

  Ben het met beide eens!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. 023
  17 februari 2013 op 16:57 | #5

  deze heer in kwestie hebben we al een paar langs zien scheuren op de spaarndamseweg en echt geen 50
  maar meer het dubbele. een goed leer moment en maar goed dat er geen onschuldige bij betrokken zijn geweest

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Jel
  17 februari 2013 op 21:39 | #6

  @Moi
  Het niet dragen van een gordel kan ook je leven redden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Moi
  18 februari 2013 op 07:12 | #7

  @Jel,
  in enkele procenten van de gevallen, niet in de over grote meerderheid van de ongevallen.
  En de mensen die er zwaar van overtuigd zijn dat het rijden zonder gordel rijden vaak ook voorzichtiger. Iets wat deze persoon duidelijk niet gedaan heeft, daarom heb ik in dit geval totaal geen medelijden met deze persoon.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. Moi
  18 februari 2013 op 07:14 | #8

  @ mezelf: ”… zonder gordel -veiliger is- rijden vaak…”

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. new era
  18 februari 2013 op 11:36 | #9

  Zo die heeft goed hard gereden…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. Sar
  18 februari 2013 op 19:05 | #10

  Dit is nou echt jammer…
  Dat er mensen zijn die zonder dat ze ook maar iets weten van wat zich heeft voorgedaan een
  Conclusie trekken aan de hand van wat ze zien op een foto…
  Ik ben heel benieuwd wat deze mensen zullen denken als een vriend of familie van hen zoiets overkomt… De heer in kwestie heeft niet harder dan 55km gereden ( geconcludeerd na onderzoek). Ook is er een reden voor het over de kop slaan van de auto en dus ook een reden voor de oorzaak van dit ongeluk… Niet alle ongelukken waarbij de auto er dusdanig aan toe is gebeuren door roekeloos rijgedrag of alchohol of wat dan ook….
  En nog belangrijker… Jammer dat we meteen weer denken aan die paar cent op jaarbasis die we meebetalen aan het uitrukken van hulpdiensten bij ongelukken… Ook wij of bekenden van ons zullen op een dag, door eigen schuld of niet vast wel een keer de hulp van hulpverleners nodig hebben.. En dan denken we ook niet aan de centen die anderen meebetalen!..
  Weer een mooi voorbeeld van; geen conclusies trekken zonder dat mn weet wat er gebeurd is!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. Dante
  18 februari 2013 op 21:10 | #11

  @moi,

  Ik vind de reacties van bepaalde personen ongepast, omdat niemand weet wat deze persoon voor letsel heeft.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. ted
  19 februari 2013 op 00:01 | #12

  Conclusie trekken zonder iets te weten…bah..auto was eenmalig geleend dus geen historie met te hard rijden
  geen alcohol in spel…niet te hard gereden na onderzoek bewezen wel zeer zwaar letsel nek ..rug…etc…hoe haal je t in de domme kop om dan te roepen geen medelijden mee…denk eens na zeg…en hoop heel hard dat je nooit gebeld wordt en zo’ bericht krijgt van een kind…bekende of vriend….domme kortzichtige lui!!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. Moi
  19 februari 2013 op 09:18 | #13

  @ted en Sar,
  persoonlijk heb ik nergens gezegd dat deze man te hard gereden heeft, heb het enkel over het feit dat hij er zelf voor gekozen heeft om geen gordel te dragen. Daardoor is hij uit de auto geslingerd wat waarschijnlijk een groot deels van zijn verwondigen heeft veroorzaakt.

  Dat neemt niet weg dat ik het zijn familie en vrienden toe wens om zi’n bericht te krijgen. Want dat doe ik zeker niet, vind het juist heel erg voor de mensen dat ze zo’n bericht moesten krijgen.
  Ook hoop ik dat de man er weer bovenop komt en er niets aan over houdt, maar medelijden heb ik niet echt met de man, ook al ligt de oorzaak niet bij zijn rijgedrag. De reden dat ik niet veel medelijden voel is omdat hij er zelf voor gekozen heeft om geen gordel te dragen. Als jullie dat belachelijk vinden dan mag dat, maar vergeet niet dat een gordel in dit geval veel letsel had kunnen voorkomen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 14. Sar
  19 februari 2013 op 09:40 | #14

  Beste Moi….
  Ik begrijp dat je geen medelijden hebt, en dit is ook niet iets waar je verplicht toe bent.. Ieder zo zn eigen keus… Ik heb respect voor een ieder zn mening…Echter vergeet niet dat deze man er niet zomaar uitgeslingerd is…. De kracht die vrijkomt bij het maken van koprollen in een auto is explosief groot..
  Dat deze man geen gordel om had heeft waarschijnlijk wel zn leven gered…
  De kans dat hij namelijk tussen de auto en het asvalt had kunnen komen en daardoor het ongeluk niet had kunnen navertellen was in dit geval ook aanwezig..
  Met andere woorden…. Alles heeft een reden, en ik ben persoonlijk blij dat hij zn gordel niet om had…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 15. ik1981
  19 februari 2013 op 12:49 | #15

  Ik hoop dat de man er weer er helemaal boven op komt, lijkt me verschrikkelijk als ik lees wat ie allemaal heeft :(

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 16. Erikzzzz
  19 februari 2013 op 15:14 | #16

  Als je de foto’s eens goed bekijkt, vooral de eerste paar, als de auto nog op z’n zijkant ligt, lijkt het mij duidelijk dat het dragen van een gordel heel wat letsel had kunnen schelen. Als de gordel namelijk was gedragen zat de man nog “gewoon” op z’n stoel en was/is de kans om tussen auto en asfalt te komen er niet. Neemt niet weg dat het vreselijk is wat hem is overkomen en ik hoop voor hem en z’n familie dat’ie er weer helemaal bovenop komt. Ik vergeet m’n gordel ook wel eens en ik moet er niet aan denken dat dit mij dus ook kan overkomen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 17. Bronx
  19 februari 2013 op 17:52 | #17

  Beste mensen ik ken deze persoon in kwestie. Ik vind ook dat sommige mensen zich even achter de oren moeten krabben met wat ze gezegd hebben. Zeer maar dan ook ZEER respectloos. Wat een afgang als je zo reageerd, jullie weten niet eens wat er gebeurd is. SCHAAM JE DIEP!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.