Tientallen bekeuringen bij verkeerscontrole op de Europaweg

Geschreven door de Redactie op woensdag 9 januari 2013

Haarlem – Tijdens een verkeersveiligheidscontrole op de Europaweg in Haarlem werden woensdagavond ruim 34 weggebruikers aan de kant gezet vanwege hun onveilige weggedrag of een onveilig vervoersmiddel. De verkeerspolitie schreef tijdens deze controle tussen 19:00 en 21:00 uur ruim 34 bekeuringen uit aan bromfietsers, automobilisten en fietsers.

Er werd onder andere bekeurd voor het rijden door rood licht, het overschrijden van de maximum snelheid en ook werd een drankrijder uit het verkeer gehaald. De drankrijder, een 56-jarige man afkomstig uit Heemstede, kreeg proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol.

Het merendeel van de fietsers kreeg een bekeuring omdat zij zonder fietsverlichting in het donker fietsten.

 1. 3lel
  10 januari 2013 op 16:55 | #1

  jaja de koe(hardwerkende burger) weer lekker melken

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Moi
  10 januari 2013 op 17:50 | #2

  @3lel
  Moet eerlijk zeggen dat ik zulke controles meer dan terecht vind. Met alcohol op achter het stuur kruipen en door rood licht rijden (wat ik daar regelmatig zie gebeuren) kan echt levensgevaarlijk zijn. Hetzelfde geldt voor fietsers zonder verlichting.
  Kortom, meer dan terecht dat men daar streng op controleert.

  De bekeuringen voor snelheidsovertredingen staan echter niet in verhouding tot het gevaar, tenminste niet de kleinere snelheihsovertredingen. Echter limiet is limiet en als je, je daar gewoon aan houdt valt er niets te melken en zul je er dus ook geen last van krijgen.
  Wel lijkt de Europaweg op bepaalde momenten van de dag meer een racebaan dan een 50km weg, dus ook daar is reden genoeg om (vaker) te controleren.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. peter
  10 januari 2013 op 17:55 | #3

  prima actie!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. theo
  10 januari 2013 op 18:21 | #4

  Bekeuringen zijn een vorm van vrijwillige belasting, je kiest er voor om een extra steentje bij te dragen aan de schatkist. waarom? nou, niemand heeft je opdracht gegeven door rood, te snel, zonder licht, met drank op, etc. aan het verkeer deel te nemen.

  Ik ben jullie (vermoed dat 3lel ook met liefde deze vorm van belasting betaald) dan ook dankbaar!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Tim
  10 januari 2013 op 20:34 | #5

  Het gemene is dat ze gistermiddag rond 12 uur ook stonden te controleren bij de Schouwbroekerbrug, bij Heemstede. Dit deden ze ter hoogte van het Total-tankstation in beide richtingen! Het flauwe is dat het vanaf de brug richting Schalkwijk toch enigszins naar beneden afloopt waardoor je automatisch net iets harder gaat rijden met de auto.

  Hier trouwens een foto van de ‘flitsbus’ die op de uitrit van het tankstation staat die ik kon maken met mijn fotocamera. En nu niet meteen commentaar gaan geven op het foto’s maken tijdens het rijden, ik was niet zelf aan het autorijden o.i.d.

  Flitsbus: http://i47.tinypic.com/21n379j.png

  Google Maps: http://maps.google.nl/?ll=52.35478,4.640701&spn=0.000931,0.002411&t=h&z=19&layer=c&cbll=52.35478,4.640701&panoid=lCesPX0ltWWuXeFHuR44Sw&cbp=12,66.36,,0,2.5

  Dus mensen, let op voor deze blauw/groene Volkswagenbus met kenteken 2-VBP-10 op de uitrit van Texaco Tankenstein! En vergeet ook niet dat ze tegelijkertijd aan de overkant van de weg, achter het verkeersbord ook een camera hebben staan!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Remon
  10 januari 2013 op 22:42 | #6

  dat bekeuren voor te hard rijden is allemaal prima als ze maar is gaan toegeven dat het is om de staatskas te spekken,het is zo zoetjesaan bullshit om te roepen dat het voor de ,,verkeersveiligheid,, is,melkkoe dus….

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Kapstok
  10 januari 2013 op 23:47 | #7

  @3lel
  Zolang men zich aan de regels/wetten houdt valt er niks te melken.
  Meer dan terecht dus;)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. nijntje
  11 januari 2013 op 07:47 | #8

  @Tim
  Ja die heb ik ook zien staan vondt ik al verdacht dat was om 14.30 uur. Valt ook niet klein beetje op zo een busje.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. 2034
  11 januari 2013 op 12:00 | #9

  Ach nu zit de man in zijn busje, normaal staat hij verstopt met een lasergun op de midden berrm onder de reclamezuil. Om te kunnen vastleggen welke voertuigen vanuit Heemstede te hard de brug over komen rijden/racen.

  Het busje komt overeen alsof er wordt gewerkt, maar de kleur van het busje geeft al aan dat hij er te nieuw uitziet en valt het voor veel mensen al op dat er gecontroleerd kan worden.

  Amsterdam, doet het slimmer !!
  Die zetten soms ergens een aanhanger langs de kant van de weg.
  In Amstelveen stond van de week een zwarte auto VW op de stoep, valt niet op, 100 meter aan de overzijde staat er een aanhanger met een ladder erop. Fukkeduk aan de achterzijde en aan de voorzijde van de aanhanger zit een blauw en rood raampje waar een camera achter zit bevestigd .
  Dat zijn slimme jongens, kan Haarlem wat van leren.
  Maar als j\ieder zich gewoon aan de snelheid houd hoeft niemand zich druk te maken.
  Rij maximaal 50 km, is op deze weg al hard genoeg.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. johanna
  11 januari 2013 op 12:09 | #10

  @Tim
  wat een smoes: de weg loopt naar beneden af waardoor je automatisch harder rijdt?
  Ik merk dat automobilisten gewoon pissig worden als je je aan de snelheid houdt; of er nu 30 of 50 staat, ze vinden je een sul als je niet harder gaat.
  Laat de politie maar handhaven en cashen; er is genoeg geld nodig om hooligans in het gareel te houden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. Shell
  11 januari 2013 op 19:07 | #11

  TOTAL ??? is die zeker net vorige week gebouwd……

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. marco
  12 januari 2013 op 08:27 | #12

  Heerlijk als ze er staan, mag van mij elke dag op een andere plek.
  De Europaweg is al jaren een racebaan, en dan vooral na een bepaalde tijd.
  Als ze dit dan gelijk combineren met het controleren van de scooters (die je soms links én rechts voorbij vliegen) wordt het misschien nog wel eens wat minder een racebaan.

  Ben het wel met anderen eens dat de boetebedragen een beetje heel erg de pan uit rijzen, vooral wanneer je de boetes nog eens stiekum terugrekent naar onze oude vertrouwde gulden…….

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. marco
  12 januari 2013 op 08:29 | #13

  Oh ja, en om toch nog even te zeiken ;-)
  Laat ze voor de grap ook eens een paar keer verdekt op de busracebaan gaan controleren, denk dat ze daar ook zomaar flink kunnen verdienen …………….

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 14. Daan
  14 januari 2013 op 12:59 | #14

  Er wordt zoveel geklaagd over mensen die asociaal en te hard rijden…
  Afgelopen donderdagavond reed ik over de Europaweg en toen kwam er nog net door rood een politiewagen VW Touran (dichte achterkant, dus vermoedelijk een hondenunit) de bocht omzetten vanaf het bureau in Schalkwijk.

  Geen sirene, geen lichten. Hij had verder ook geen haast, want hij stopte wel netjes bij de rest van de verkeerslichten…

  Ik heb alleen even het gas in moeten trappen om hem bij te houden.. Kwamen zelfs op bijna 90 km/h uit. Bij het EG ging ik uiteindelijk rechtsaf..

  Dus een goed voorbeeld doet volgen? Lekker hypocriet….

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 15. stekende mug
  14 januari 2013 op 16:13 | #15

  als er een goede groene golf zou worden ingesteld dan hield iedereen zich beter aan de max snelheid. Nu is de golf zo onduidelijk dat je geneigd bent om gas te geven om het volgende groene licht te halen (not)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 16. hans
  15 januari 2013 op 01:48 | #16

  Dit soort flitsacties zorgen juist voor gevaarlyke verkeerssituaties. Mensen remmen altyd als ze de controle zien of ze nu wel of niet te hard ryden, door de enorme bedragen die politie rekent, en hierdoor ontstaan gevaarlyke situaties. Is er nog ergens in schalkwyk een tandeloze debiel die tog niets te verliezen heeft, die deze flitsagent even zen camera om zen nek heen kan vouwen?? Bvd Hans

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 17. Katja
  15 januari 2013 op 18:12 | #17

  @hans
  Blijkbaar zijn de boetes niet hoog genoeg want ze blijven de regels overtreden.
  En misschien moet je de Nederlandse taal beter beheersen?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 18. Annabel
  15 januari 2013 op 21:29 | #18

  Reed vanavond ook over de Europaweg, houd me altijd aan de maximum snelheid, wat je dan allemaal passeert is gewoon niet normaal en dan waren er ook nog 3 automobilisten die door rood reden, veel vaker controleren mag van mij..maar het is niet alleen daar, ook op snelwegen, of bij wegwerkzaamheden denkt men dat het niet voor hen geldt

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.