Man aangehouden voor poging doodslag van agent na achtervolging

Geschreven door de Redactie op zaterdag 26 januari 2013

Haarlem – De politie hield zaterdagmorgen omstreeks 05:20 uur een 24-jarige Amsterdammer aan voor poging tot doodslag. De verdachte was omstreeks 03:50 uur aangehouden geweest voor rijden onder invloed en hierbij was zijn rijbewijs ingevorderd omdat hij weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Na zijn in vrijheidsstelling ging de man toch weer autorijden.

Dit werd opgemerkt door de politiemensen die hem op de Parklaan in de auto zagen stappen. Er volgde een achtervolging door de Indische Buurt in Haarlem.

In de Bandoengstraat reed de 24-jarige bestuurder op een politieauto in waarop op dat moment nog één agent in zat. Deze is uit de auto gesprongen en kwam op de motorkap van de auto van de verdachte terecht.

De 24-jarige bestuurder zette de politieman hierna klem tussen een aanhangwagen en de auto van de verdachte. Hierna reed de verdachte weer weg, achtervolgd door de politie.

De bestuurder stopte uiteindelijk in de Weltevredenstraat. Daar werd hij uit de auto gehaald en aangehouden.

De verdachte is ingesloten voor verhoor.

 1. M.
  26 januari 2013 op 17:22 | #1

  Haha gepakt worden voor dronken rijden, weigeren mee te werken en toch anderhalf uur later (!) weer op vrije voeten. Als het systeem dit nou eens niet zou toestaan waren deze agenten nooit zo in gevaar geweest.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Kees
  26 januari 2013 op 17:35 | #2

  Als iemand niet aan een ademanalyse mee wil werken, dan moet het toch zo zijn dat de persoon in kwestie bijv. uur vastzit op het bureau. Niet meewerken aan die analyse zegt al genoeg over wat voor persoon het betreft.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Alcoholvrij
  26 januari 2013 op 18:11 | #3

  Tenminste 24 uur opsluiten als je niet meewerkt.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Kees
  26 januari 2013 op 18:31 | #4

  @alcoholvrij: Ja, dat bedoel ik, helaas stond mijn NumLock uit…..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.