Jongen neergestoken in centrum Haarlem [video]

Geschreven door de Redactie op zondag 6 januari 2013

Haarlem – Een jongen is zaterdagnacht in het centrum van Haarlem neergestoken. Het incident vond rond kwart over twaalf plaats. Gezien de ernst van de verwondingen die de jongen door de steekpartij opliep, werd ook het traumateam uit Amsterdam gealarmeerd.
Update: 15:00 uur.

Ambulancebroeders hebben het slachtoffer eerste hulp verleend. Nog voordat het traumateam ter plaatse was, is de jongen per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie heeft in de Jansstraat en in enkele steegjes tussen de Smedestraat met onder andere een speurhond naar sporen gezocht.

Het is niet bekend of er al aanhoudingen zijn verricht.

Update 15:00 uur
De politie laat weten dat zij kort na middernacht de melding kregen dat er in de Smedestraat werd gevochten door een groepje jongens. In de Jansstraat nabij de Begijnesteeg troffen agenten een groep jongens aan. Eén van hen bleek te zijn gestoken in zijn bovenlichaam. Deze 21-jarige jongen uit Haarlem verloor vlak nadat de agenten ter plaatse zijn, zijn bewustzijn en werd door ambulancepersoneel behandeld en naar het ziekenhuis vervoerd.

Op basis van getuigenverklaringen hielden twee agenten te paard in de omgeving een 25-jarige man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) aan voor betrokkenheid bij het steekincident dat zich afspeelde in de Smedestraat, kort na middernacht.

De politie onderzoekt dit misdrijf en is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht te bellen met de politie in Haarlem, via 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Fotografie: Rowin van Diest
Video: Clifford Smit

 1. christina
  6 januari 2013 op 10:39 | #1

  triest weer dit, ik dacht al er is iets ergs aan de hand hoorde zoveel sirenes.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. iels
  6 januari 2013 op 12:39 | #2

  @christina

  Nee iemand neersteken is niet erg… Pff zie hier de verharding van de maatschappij!
  Ik hoop dat het met de jongen allemaal goed komt…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Katja
  6 januari 2013 op 13:44 | #3

  @ iels

  Als je goed leest zie je dat christina al dacht dat er wat ergs aan de hand was.

  Misschien een bekende van het slachtoffer. Hoop dat hij er bovenop komt.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Jos
  6 januari 2013 op 14:05 | #4

  @iels Ff goed lezen voordat je reageert op @christina ;-)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. dana
  6 januari 2013 op 14:05 | #5

  @iels
  ik denk dat christina het serieus bedoelt dat ze het erg vindt en niet sarcastisch. ik hoop ook dat het met de jongen goed komt.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Diemux
  6 januari 2013 op 14:49 | #6

  Dan toch maar weer eens denken over camera’s in de binnenstad…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. christina
  6 januari 2013 op 16:24 | #7

  dankjewel mensen, inderdaad iels leest niet goed, maar ja, natuurlijk vind ik dit erg, ik loop zelf ook wel naar huis na een avond uit, en je moet er toch niet aan denken dit te zien,want dan voel ik mij verplicht om te helpen, en dan???ik heb ook kleinkinderen, je moet er toch niet aan denken………hoop inderdaad dat de gewonde jongen weer beter word.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. ad
  6 januari 2013 op 21:08 | #8

  Het valt en staat met goed, heel goed, lezen voordat men een reactie geeft.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. Jack rs
  8 januari 2013 op 15:35 | #9

  Op basis van getuigen verklaringen hielden 2 agenten te paar In de omgeving een 25 jarige man ( zonder vaste woon of verblijfplaats aan) voor betrokken heid bij het steek incident in het smede straat…………,. Ongeveer rond dat tijdstipr was ik bij het kenaupark geparkeerd om een sigaretje te roken we zagen de agenten te paard. Ze keken ons alleen maar aan en gingen oms kentekens cheken en dat allemaal van 4 meter afstand zonder dat ze ons aanspraken uiteindelijk gingen ze fluiten en gingen weer verder. Ik had meer na zo een incident verwacht dat ze bijv ons zouden laten uitstappe of wij miss bloedsporen op ons kleding hebben…

  Maargoed dit is dus weer Iets waarom ik niet zul stappe in het centrum van haarlem ga liever ergens een sigaretje roken en hangen met mensen waarvan ik weet dat ik veilig ben

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. Jack rs
  8 januari 2013 op 15:38 | #10

  Als ik ff snel terug lees ben ik wat vergeten. Achteraf hoor je pas dat zo een incident heeft plaatsgevonden… Hoorde ik het toen maar van de agenten dan hadden ze mischien ook nog aan ons vrgen of wij wat verdacht hadde gezien

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. iels
  8 januari 2013 op 23:29 | #11

  @christina
  Sorry verkeerd gelezen! (Sarcastisch word hier ook met enige regelmaat gereageerd, ik las dit keer te snel en trok te snel conclusies ;-))

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. christina
  11 januari 2013 op 10:39 | #12

  iels :@christina Sorry verkeerd gelezen! (Sarcastisch word hier ook met enige regelmaat gereageerd, ik las dit keer te snel en trok te snel conclusies ;-))

  dankje iels alsnog voor je reactie.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.