Mannen aangehouden na doorrijden na aanrijding

Geschreven door de Redactie op donderdag 22 november 2012

Haarlem – De politie hield in de nacht van woensdag op donderdag drie mannen aan omdat zij betrokken waren geweest bij een aanrijding en de plek van het ongeval hadden verlaten. De agenten zagen tijdens hun surveillance op de Westelijke Randweg een auto vanaf de Vlaamseweg aan komen rijden richting de De Ruijterweg.

De bestuurder verhoogde zijn snelheid en ging met hoge snelheid de Banckerstraat in en vervolgens reed hij de Jan Evertsenstraat in. De agenten volgde het voertuig op grote afstand.

Zij zagen nog net hoe de bestuurder in de Jan Evertsenstraat tegen een geparkeerde auto botste. De bestuurder en de passagiers gingen er hierna vandoor. Één van de passagiers werd na een korte sprint op de Lorentzkade aangehouden. Het bleek te gaan om een 19-jarige Haarlemmer. De bestuurder, een 23-jarige Haarlemmer, werd na een zoekactie aangetroffen in de Boogstraat en een tweede passagier, een 20-jarige Haarlemmer, werd liggend achter een geparkeerde auto aangetroffen. Deze twee mannen zijn ook aangehouden.

De 23-jarige bestuurder wordt ook verdacht van alcoholmisbruik. Hij wilde niet meewerken aan een blaastest en zodoende is zijn rijbewijs ingevorderd. De eigenaar van de auto die de aanrijding had veroorzaakt stond bij zijn auto en is ook aangehouden. De passagiers zijn in de loop van de nacht weer in vrijheid gesteld. De andere twee verdachten zitten nog vast. De politie onderzoekt de zaak.

Geen reacties mogelijk.