Overvaller snel in de boeien geslagen na overval in Saenredamstraat

Geschreven door de Redactie op zondag 7 oktober 2012

Haarlem – De politie kreeg op zondagochtend omstreeks 11:45 uur een melding van een gewapende overval in een woning aan de Saenredamstraat. Een bewoner van de Saenredamstraat werd door een man in zijn woning overvallen en deze dwong hem onder dreiging van een wapen om enkele kostbaarheden af te geven. De overvaller ging er in onbekende richting vandoor.

De politie is direct gaan zoeken in de omgeving. Na enig speurwerk wist de politie de verdachte te traceren: ze troffen een man die geheel voldeed aan het opgegeven signalement aan op de Parklaan, toen hij in de bus zat van Haarlem richting Amsterdam. De politie haalde hem uit de bus, hield hem aan en heeft hem ingesloten. De verdachte is een 23-jarige man afkomstig uit Uithoorn.

De bewoner raakte tijdens deze overval niet gewond, maar het spreekt voor zich dat de impact van een overval groot is.

Het Overvallenteam heeft een uitgebreid onderzoek opgestart na de woningoverval en is op zoek naar mensen die mogelijk ook nog getuige zijn geweest van deze woningoverval in de Saenredamstraat op zondagochtend 7 oktober jl. Mensen die iets verdachts hebben gezien in de Saenredamstraat of omgeving tussen 11:15 en 12:15 uur, worden verzocht zich te melden bij het Overvallenteam via 0900-8844. Ook mensen die omstreeks 11:55 uur in de bus hebben gezeten van Haarlem naar Amsterdam (de bus waarin de verdachte is aangehouden) worden vriendelijk verzocht zich te melden bij het Overvallenteam via 0900-8844.

Mensen die informatie hebben over deze overval of over de overvaller kunnen dit ook altijd ANONIEM melden via Meld Misdaad Anoniem: tel.nr.: 0800-7000.

Geen reacties mogelijk.