Dronken automobilist probeert weg te lopen bij aanhouding

Geschreven door de Redactie op maandag 22 oktober 2012

Haarlem – Surveillerende politiemensen waren er in de nacht van zondag op maandag rond 02:20 uur getuige van dat een automobilist door rood reed op de Prins Bernhardlaan. Agenten gaven de auto verderop een stopteken en spraken de 28-jarige bestuurder uit Haarlem aan. Omdat vermoed werd dat de Haarlemmer onder invloed van alcohol verkeerde, werd er een blaastest afgenomen.

Het vermoeden van de agenten bleek juist en de Haarlemmer werd aangehouden. Hier was de man het niet mee eens en hij wilde weglopen. Agenten liepen achter de man aan en hij werd geboeid. Ook toen bleef de man zich verzetten.

Na overgebracht te zijn naar een politiebureau werd er een ademanalyse uitgevoerd. Hieruit bleek dat de man een promillage had van 1.0 terwijl 0.5 maximaal is toegestaan.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Geen reacties mogelijk.