Busje klapt op bloembakken op de Amsterdamsevaart in Haarlem

Geschreven door de Redactie op zaterdag 6 oktober 2012

Haarlem – Een automobilist is zaterdag aan het einde van de middag met zijn auto de bloembakken in gereden. Het ongeval gebeurde op de Amsterdamsevaart in Haarlem. Na het ongeval kwamen politie en een ambulance ter plaatse om assistentie te verlenen. De bestuurder is gecontroleerd op eventuele verwondingen maar hoefde verder niet mee naar het ziekenhuis.

Een bergingsbedrijf heeft het busje later opgehaald. De Amsterdamsevaart is tijdelijk afgesloten geweest voor het verkeer dat het centrum in wilde rijden.

Het is nog onduidelijk hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

Fotografie: Clifford Smit

 1. René Koster
  7 oktober 2012 op 22:52 | #1

  Die bakken staan daar gigantische in de weg. Het bevorderd de doorstroom niet echt. En dit ongeluk was te verwachten dit is een (goede) gelegenheid om die malle dingen weg te halen zeker nu de gemeente Haarlem moet bezuinigen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Gabriël
  8 oktober 2012 op 05:41 | #2

  Weer eens zo iemand die met heel iets anders bezig was waarschijnlijk dan auto rijden…..
  En nog een auto uit de buurt van Haarlem ook, hij zou bekent moeten zijn met deze situatie. Niet die bloembakken zijn schuldig!!! Er word momenteel zo gewerkt aan de weg in haarlem dat gelijk iedereen de weg kwijt is en gekke dingen gaat doen!
  In de normale situatie zou doorgaand verkeer door de Waarderpolder moeten gaan en niet over de Amsterdamse vaart Haarlem in…… maar omdat de Prinsenbrug eruit ligt!?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Brian
  8 oktober 2012 op 08:32 | #3

  Tis precies voor mijn deur gebeurd , die bloembakken moeten ervoor zorgen dat al het overige verkeer via de waardepolder gaat en dat ze op de amsterdamsevaart niet zo hard rijden
  Die bloembakken hebben aardig wat geld gekost trouwens…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Divers
  8 oktober 2012 op 09:57 | #4

  Honderd procent mee eens weg met die bakken !
  De Waarderpolder waar doorheen gereden moet worden is veel te druk en kan het verkeer helemaal niet aan !a href=”#comment-9463″>@René Koster

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Anoniem
  8 oktober 2012 op 17:04 | #5

  Hoe weet je nou dat ie met wat anders bezig was? Dat staat er toch niet! Voor het zelfde geld werd ie niet lekker of kwam het door een andere weggebruiker!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. rob
  8 oktober 2012 op 19:58 | #6

  en als het goed is gaan de bakken weg als de prinsen-brug en de oude weg klaar zijn,en staan die bakken in de weg ze staan naast de weg alleen ff opletten en evt de snelheid in de gaten houden,staat wel nergens maar is toch meestal de oorzaak ,denk ik

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. E van der Meij
  8 oktober 2012 op 21:01 | #7

  Die bloembakken slaan echt nergens op.
  Her indelen die Amsterdamse vaart en niet met tijdelijke dure oplossingen komen.
  Zonde van de centen. Doe het dan in 1x goed.
  Dit was te verwachten, ook ik rijdt daar dagelijks langs. En iederedag stoor ik me aan die bakken.
  Haarlem verdient zoveel meer dan dit…..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. clifford
  8 oktober 2012 op 22:19 | #8

  Die bloembakken midden op de weg zijn gewoon levensgevaarlijk het zijn gewoon stuk voor stuk obstakels waar je zo tegen op knalt als je even niet oplet. vooral het stukje in het begin waar ge ritst moet worden van 2 banen naar 1 baan is gewoon bizar hoe ze dat hebben gedaan ! Heel snel weg met die achterlijke dingen midden op de weg want dit is vragen om ongelukken.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. clifford
  8 oktober 2012 op 22:27 | #9

  Gabriël oordeelt over dingen waar ze helemaal niks vanaf weet je bericht slaat werkelijk nergens op. Laat die man lekker zelf bepalen hoe hij rijdt mischien moest hij wel bij de amsterdamsepoort zijn logisch dan dat hij de amsterdamsevaart neemt. en ze maken er zo een zooitje van in haarlem op de weg dat het logisch is dat mensen wanhopige akties gaan doen om op hun eige manieren op locatie te komen je moet wat he.. als alle belangrijke wegen en bruggen maandenlang overhoop liggen kijk alleen al naar dat spaarne hoe achterlijk lang dat geduurt heeft en dan is dat eindelijk over en gooien ze lekker nog even een paar weken de prinsenbrug dicht waardoor er files tot voorbij de ikea komen te staan.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. ik1981
  8 oktober 2012 op 22:45 | #10

  En zo is het maar net clifford, ben het helemaal met je eens!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. Daan
  9 oktober 2012 op 13:19 | #11

  Ik denk dat het wel even goedkoper is om tijdelijk bloembakken te plaatsen in plaats van 500 meter asfalt eruit te halen en opnieuw in te delen… Het ligt aan de weggebruikers, niet aan die bakken. Als je door een smalle straat met geparkeerde auto’s rijdt, moet je ook opletten en niet harder dan 50 km/h. Ik denk dat men gewoon wat meer geduld moet opbrengen. Projecten duren nou eenmaal lang.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. Juffie
  9 oktober 2012 op 20:10 | #12

  @ Clifford: Je moet wat?? Iets met veiligheid voorop, verkeersregels in acht nemen etc etc…… Nu is hij zelf de dupe, volgende keer iemand anders? Hoe idioot de situatie ook is, het mag nooit een reden zijn om je “wanhopig” te gedragen! Ik ben het ook niet altijd eens met regels en vind ze ook vaak onnodig of overbodig, maar respecteer ze wel. Blijft in ieder geval mijn auto heel.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. dana
  10 oktober 2012 op 19:06 | #13

  Ik ben het eens met juffie en daan. Oke misschien werd onwel, ging zijn auto stuk of was het een fout van een ander. Mar als dat niet het geval is, dan heeft ie niet opgelet. Er staat namelijk aangegeven dat het een 1 baans weg wordt en een plantenbak over het hoofd zien??en wanneer staat hier ooit een lange rij met auto’s? 1 baan is dus genoeg.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 14. Roda
  15 oktober 2012 op 10:33 | #14

  Iederedag stoor ik me aan die bakken. Weg met die bakken want slaan echt nergens op.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 15. Erikzzzz
  19 oktober 2012 op 13:14 | #15

  Als je gewoon oplet en de maximale snelheid daar aanhoud moet het wel een beroerte zijn geweest. Anders is het gewoon STOM en moet’ie z’n rijbewijs inleveren. Voor het zelfde geld rijdt hij achterop een auto met alle gevolgen voor die inzittende van dien.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 16. riccidoro
  29 oktober 2012 op 21:12 | #16

  Wij zeiden onlangs nog tegen elkaar, dit is wachten op de eerste klap. Vanuit de verte is niet duidelijk zichtbaar hoe je tussen de bakken door moet rijden. Het gaat uiteraard alleen om de eerste bakken na het stoplicht. De intentie is duidelijk, maar over de uitvoering is niet nagedacht, dit is een gevaarlijke onoverzichtelijke oplossing.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.