Kettingbotsing op de Schoterbrug zorgt voor veel overlast

Geschreven door de Redactie op dinsdag 11 september 2012

Haarlem – Een kettingbotsing heeft dinsdag aan het begin van de avond voor veel problemen gezorgd. Rond zes uur botste vier personenwagens op de Schoterbrug tegen elkaar aan. Verkeer dat vanuit de Waarderpolder richting Haarlem-Noord wilde rijden kon hierdoor niet meer doorrijden.

Gelukkig raakte er bij het ongeval niemand gewond, wel is er een ambulance ter plaatse gekomen om de inzittenden te controleren. Door het ongeval moesten automobilisten welke al op de brug stonden keren, het overige verkeer werd op de Waarderweg een andere richting opgestuurd. Hierdoor ontstonden er veel vertraging voor het verkeer in de polder.

Een bergingsbedrijf heeft de auto’s opgehaald.

Fotografie: Michel van Bergen & Clifford Smit

 1. Michel
  12 september 2012 op 17:09 | #1

  De politie had het allemaal wel iets beter kunnen regel qua verkeer! Eerst de hele tijd op de waarderweg,om dan achteraan te sluiten op de oudeweg. Uiteindelijk 55 min gedaan over een stukje van 4-5 minuten.. Netjes hoor..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Mike
  12 september 2012 op 17:46 | #2

  Vandaar dat echt alles vast stond.
  Gemeente veranderd alles in en rond de polder, maar verzaakt om het te verbeteren.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. marco
  13 september 2012 op 00:25 | #3

  Het is wel opvallend dat er sinds de herstructurering van de waarderpolder er met grote regelmaat al dan niet ernstige ongevallen gebeuren.
  Denk dat de voorafgaande studie naar deze verbouwing is gedaan door de peuters van een willekeurige naschoolse opvang.
  Al is dit dan weer een belediging voor deze peuters denk ik zomaar…………..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. paultje
  13 september 2012 op 00:43 | #4

  @marco

  Mooi gesproken, en naar mijn idee ook de waarheid!!!

  Het is alleen zo jammer dat we hier niets aan kunnen doen …als burger/ nederlander!!

  We zijn er gewoon weer met zijn alle met open ogen in getrapt, de politiek speelt met ons en gaat over lijken!! zie het aantal ongelukken, sinds de komst van de fly-over, kijk eens naar het laatste aantal ongevallen op en rond om de waarderpolder!!! dit is volgens het bestemmings plan een industrieterrein…maar zoals met behulp van de nodige subsidie die de gemeente haarlem nodig heeft kan en mag alles hier!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Daan
  13 september 2012 op 09:35 | #5

  Onoplettendheid / te hard rijden van de Focus-bestuurder/bestuurster. Heeft m.i. niets te maken met een verandering in de infrastructuur. Dit soort ongelukken gebeuren ook op andere wegen. Omdat er meer verkeer deze route rijdt, lijkt het alsof er een buitensporige groei van ongevallen is. Echter relatief zijn er niet meer ongevallen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. miepje
  13 september 2012 op 15:03 | #6

  Toch jammer dat de politie de weg pas had afgezet bij het laatste stoplicht voor de brug. Ik heb mistens een half uur in de file gestaan op de Waarderweg om er op het laatste moment achter te komen dat ik net na de Ikea beter een andere route had kunnen nemen…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Michel
  13 september 2012 op 19:11 | #7

  idd miepje,dat bedoelde ik dus ;)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. Leon
  13 september 2012 op 21:53 | #8

  De gemeente moet gewoon gaan zorgen dat de waardebrug weer 2 richtings verkeer wordt of in iedergeval kan zijn. Dan heb je meer doorstroming aan 3 kanten van de waadepolder, en kunnen de mensen die in die wijken erachter wonen gemakkelijker naar huis.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. annemarie
  23 september 2012 op 15:58 | #9

  ja, dat vind ik ook. altijd als ik van mijn werk kom sta ik zeker een uur in de fille, en dat moet gewoon stoppen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.