Grote autocontrole in de Haarlemse Waarderpolder

Geschreven door de Redactie op donderdag 13 september 2012

Haarlem – De politie heeft deze donderdag tussen 09.00 en 16.00 uur een grote verkeerscontrole in de Haarlemse Waarderpolder gehouden. Met een ANPR wagen werden de nummerborden van voorbij rijdende auto’s in een database gecontroleerd of er iets aan de wagen of eigenaar ‘mankeerde’.
Update: vrijdag.

Motoragenten hebben deze wagens vervolgens begeleid naar een parkeerterreintje bij de Veerplas waar de diverse instanties vervolgens de auto’s en bestuurders nakeken.

Aan de controle werken de politie, belastingdienst en vreemdelingendienst samen. De belastingdienst sprak aan het einde van de ochtend al over een geslaagde actie, ruim 8 wagens waren al door de dienst in beslag genomen.

Update vrijdag:
In totaal werden 22 bekeuringen uitgeschreven en werd op 23 voertuigen beslag gelegd. De bekeuringen werden onder meer uitgeschreven voor: het niet kunnen tonen van het rijbewijs, uitstekende lading, niet dragen autogordel en kapotte verlichting.

Door vijf personen moesten achterstallige boetes worden betaald, in totaal voor ruim 1.700 euro.

Wegens belastingschuld werden er van de 23 voertuigen elf direct weggevoerd. Daarnaast incasseerde de Belastingdienst 54.000 euro.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. Diemux
  13 september 2012 op 23:54 | #1

  Positief dat ze ook gelijk die metaalboeren controleren, wat die allemaal op een trailer weten te binden…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Gekke Henkie
  15 september 2012 op 09:20 | #2

  Tja… Hun lading is inderdaad niet uitstekend te noemen. ;)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.