Veel hardrijders betrapt tijdens snelheidscontrole op Prins Bernhardlaan

Geschreven door de Redactie op donderdag 12 juli 2012

Haarlem – Donderdagavond hebben politiemensen tussen 19:45 en 21:45 uur gecontroleerd op snelheid aan de Prins Bernhardlaan. Bijna 800 weggebruikers passeerden de controle en hiervan reden er ruim 130 harder dan de maximaal toegestane snelheid van 50 kilometer per uur.
.

Eén voertuig maakte het bijzonder bont door met de levensgevaarlijke snelheid 116 kilometer per uur langs de controle te razen.

Alle hardrijders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

 1. Buurtbewoner
  13 juli 2012 op 13:52 | #1

  Het wordt hoog tijd dat ze die controle gaan doen op de engelandlaan in de europawijk. Ik denk dat de meeste hun rijbewijs mogen inleveren..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. 2 0 3 4
  13 juli 2012 op 14:55 | #2

  Engelandlaan en de Laan van Angers, daar moten ze echt eens gaan posten, na de middag van 17.00 uur tot in de avond en in de ochtend tot ongeveer 10.00 uur. Deze twee lanen worden gebruikt als sluiproute en er zijn auto’s die andere inhalen en het tegemoet komende verkeer opzij drukken. Reageer je niet op tijd gaat de bekende vinger omhoog !!

  Voetpad tussen de Milaanstraat en de Laan van Angers wordt ook gebruikt als weg, dagelijks rijden er hier auto’s. Voetpad van de Milaanstraat naar de Zagrebstraat wordt dagelijks gebruikt als autoweg, en je schrikt je rot als voetganger want de automobilisten kijken je pislink aan als je daar wandelt of loopt.

  Portugaal straat zijn de drempels verwijderd hoek Italielaan, schrikbarende situaties gebeuren hier. Ben bang dat het niet lang zal duren voor het eerste slachtoffer daar zal vallen of erger. 30km zone is Europawijk. 1 op de 100% rijdt 30, de rest rijdt gemiddeld 60 tot 80 km. Zie het dagelijks voor mijn deur gebeuren.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. marco
  13 juli 2012 op 15:44 | #3

  De politie gaat alleen maar op doorgaande wegen staan, en wel om de volgende reden.
  Op doorgaande wegen mag volgens de wet 50 km/uur worden gereden, echter de constructie van deze wegen (berhardlaan, europaweg, etc.etc.) is dusdanig (meestal 2 baans) dat deze uitnodigen om iets meer gas te geven.
  (116 km/u is wel wat overdreven veel gas geven).
  Komt bij dat het overgrote deel van alle auto’s die momenteel rondrijden over het algemeen uitgerust zijn met een stel goede remmen, abs, airbags etc.etc.
  De auto’s van nu rijden niet eens lekker als je 50 rijdt (is te hard voor de 2e versnelling en te langzaam voor de 3e versnelling).

  50 km/uur op sommige doorgaande wegen is uit de tijd dat het remmen nog gebeurde door middel van een anker uit te gooien of iets dergelijks.

  Er zijn b-wegen in Nederland waar je 80 km/uur mag, en die zijn vele malen onveiliger dan bijvoorbeeld de bernhardlaan of de europaweg.

  Hiermee wil ik overigens niet zeggen dat er op deze doorgaande wegen gelijk maar geraced mag worden hoor.
  Maar er zijn inderdaad wegen in haarlem die vaak als racebaan gebruikt worden, maar waar nooit gecontroleerd wordt.
  Zoals inderdaad de Engelandlaan, Briandlaan, Stresemannlaan, Laan van Angers en gaat zo nog maar even door.

  Maar hier rijdt tov bijvoorbeeld de bernhardlaan te weinig verkeer, dus dan worden de bonnenquota ook moeilijker gehaald…… (lees minder uitgeklede automobilisten, die nog verder uitgekleed worden).
  Reken een gemiddelde bekeuring nog eens terug naar de Gulden, en je schrikt je het apenlazerus.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Spaarne1
  13 juli 2012 op 16:03 | #4

  en niet vergeten de belgielaan in schalkwijk.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.