Politie houdt 43-jarige Amsterdammer aan wegens illegale prostitutie

Geschreven door de Redactie op vrijdag 20 juli 2012

Haarlem – De politie is vannacht een horecagelegenheid aan de Zuiderstraat binnen gegaan. Aanleiding voor de actie was informatie dat er mogelijk sprake zou zijn van mensenhandel en/of illegale prostitutie. Na een kort en intensief onderzoek was er voldoende aanleiding om de horecagelegenheid binnen te stappen. In de zaak werd geconstateerd dat er sprake was van illegale prostitutie.

In de zaak was een twintigtal personen aanwezig. Daarnaast trof de politie een viertal vrouwen aan, waarvan het vermoeden bestaat dat zij als prostituee aan het werk waren. De politie hield een verdachte aan, een 43-jarige Amsterdammer.

Het team Mensenhandel voert een onderzoek uit naar de vrouwen die in de gelegenheid aanwezig waren. Onder meer wordt gekeken of deze vrouwen legaal in Nederland verblijven. Daarnaast onderzoekt de politie of de vrouwen uit vrije wil aan het werk waren of dat er mogelijk sprake is van dwang. In de zaak werd ook een wapen en een hoeveelheid poeder aangetroffen , waarvan wordt onderzocht of dit harddrugs is. De spullen zijn in beslag genomen.

Het onderzoeken van mensenhandel en/of illegale prostitutie richt zich op het tegengaan van mensonterende omstandigheden voor en uitbuiting van vaak minder weerbare mensen in de samenleving.

De 43-jarige verdachte is ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.

Fotografie: Michel van Bergen

Geen reacties mogelijk.