Onbekenden gooien voorwerp tegen ruit van bus aan in Schalkwijk

Geschreven door de Redactie op zondag 22 juli 2012

Haarlem – Zondagavond rond 23:25 uur kreeg de politie een melding dat er iets tegen een bus gegooid was op de Aziëweg. Een ruit van de bus is hierbij gesneuveld. Niemand raakte gewond. De bus- chauffeur verklaarde een harde klap gehoord te hebben en meer dan vermoedelijk is er met opzet iets tegen de bus gegooid.
.

De politie heeft in de omgeving uitgekeken naar mogelijk verdachten, maar deze werden niet meer aangetroffen.

Mensen die iets gezien of gehoord hebben van de vernieling of die andere relevante informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem via 0900-8844.
Anoniem iets melden kan ook door te bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

 1. Noname
  23 juli 2012 op 14:11 | #1

  En zou oom agent nou nog steeds de relatie niet zien met de ramadan, de moskee en de looproute langs de busbaan. Echt niet oom agent? Net zoals je dat vorig jaar niet deed, en het jaar daarvoor ook al het verband niet kon leggen?.

  Het stenigen van de stoute bussen is ondertussen een jaarlijks ritueel tijdens de ramadan. Ik woon langs die busbaan en heb het verschijnsel nu al zeker 10 keer mogen meemaken.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Stefan43
  23 juli 2012 op 15:04 | #2

  Noname ik begrijp je ”woede” dat je het niet accepteert dat er naar een bus wordt gegooid. Dit is ook zeker niet goed en er moet ook werkelijk iets aan gedaan worden. Dit ben ik met je eens.
  Maar wat heeft de ramadan, de moskee en de looproute hier in hemelsnaam mee te maken? Als je zulke uitspraken doet, vertel er dan duidelijk bij wat je ermee bedoeld. Dit is nogal vaag, vind je zelf ook niet?
  En ga niet zeggen: die Marokkanen .. want de mensen die in de moskee komen of in de buurt van jouw zogenoemde looproute zijn allerlei soorten mensen. O.a. moslims, Turken en bekeerde Nederlanders!

  Tenzij je getuige bent en weet wie het gedaan hebt, doe dan lekker aangifte bij de zogenoemde oom agent.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Menno
  23 juli 2012 op 17:17 | #3

  Hangjongeren?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Menno
  23 juli 2012 op 17:27 | #4

  Bij een busstation op de Aziëweg staan meestal hangjongeren.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. nick
  23 juli 2012 op 19:24 | #5

  Zo zeg Stefan zit je iets dwars?

  Noname heeft gelijk. Het is tot nu elke keer met Ramadan. En of dat nou met de getinte medemens heeft te maken of dat iemand anders dit precies rond deze periode doet maakt geen zak uit. Dit gebeurd tot nu toe elk jaar rond deze periode, en de politie doet er helemaal niks aan. Dus we gaan lekker op oude voet verder, waarschijnlijk nog een paar stenen. En tot volgend jaar!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Stefan43
  24 juli 2012 op 00:33 | #6

  Er zit mij niets dwars. Hallo je woont in Haarlem/Schalkwijk, hier gebeurd iedere dag, avond en nacht wel iets. Dit keer was het een bus en ook zulk gelijksoortige incidenten hebben zich de afgelopen tijd vaker voorgedaan.
  Dus waarom zouden deze boefjes uitgerekend wachten tot het Ramadan is en dan een bus gaan toetakelen? Denk je nu echt dat de boefjes niets beters te doen hebben?
  Ik geef je gelijk dat de politie niets doet. Maarja geef ze eens ongelijk. Er gebeurt zoveel, ze hebben wel wat beters te doen. Daar hebben ze ook wijkagenten en handhaving voor opgericht. Misschien moeten zij eens aangesproken worden op hun werkzaamheden??
  Wellicht nog meer ”blauw” op straat…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Ella
  24 juli 2012 op 07:25 | #7

  het zijn hier altijd de marokanen en turken enzo..
  al denk ik dat het voor 90% gewoon kinderen zijn die hier geboren zijn en ouders van een andere nationaliteit hebben..

  het is jammer dat het veel ouders niet meer intresseerd wat hun kind uitvreet op straat.
  daarbij is het nu ook vakantie dus zullen kinderen zich wel vervelen als ouders moeten werken en vrienden op vakantie zijn en zij zich maar moeten redden..

  denk dat de ramadan er weinig mee te maken heeft, eerder de verveling van kinderen die zich niet kunnen vermaken en dna maar gaan klieren.
  ik zie het hier ook in de flat, prachtige speeltuin voor de deur en schoolplein om de hoek en toch hangen die kinderen vaak beneden bij de liften en maken rommel en schreeuwen.
  heb nog nooit gezien dat een ouder hun aansprak, ik stuur ze wel eens naar buiten ipv van dat hangen bij die liften, zeker met mooi weer.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. Noname
  24 juli 2012 op 08:34 | #8

  Stefan, ik zal mijn reactie toelichten. Elk jaar tijdens de ramadan trekt er een groep jongeren, de meeste zijn ruim boven de 18 dus geen ‘kleine boefjes’, uit de Europawijk langs de busbaan Azieweg naar de moskee aan de bernadottelaan.
  En 45 a 60 minuten later hetzelfde ritueel in omgekeerde richting.

  Ik zeg niets over de samenstelling van de groep, dus laten we ze gewoon nederlanders noemen. En ik geef toe dat de groep hangjongeren een dagelijks verschijnsel is, bij het winkelcentrum, bij de bushalte.

  Maar het stenigen van de bus is inmiddels een jaarlijks terugkerend ritueel. Helaas woon ik in Schalkwijk en helaas heb ik uitzicht op de busbaan. Aangifte doen is natuurlijk zinloos, waar zou ik aangifte van moeten doen?
  Wel heb ik tot 3 keer toe de politie gebeld omdat de jongeren al bezig waren met de voorbereiding van het stenigingsritueel. Hierbij werden stoeptegels uit het trottoir gehaald en in stukken gesmeten en klaargelegd.
  Oom agent had geen belangstelling, ze zouden kijken of er een wagen beschikbaar was (kwam 45 minuten later). De steniging vind ook altijd plaats in dezelfde 100 meter busbaan.

  Ik zou van oom agent een proactieve en zeker preventieve houding verwachten. Maar ik zie alleen maar een matig reactieve actie.

  Ik heb *niets* tegen de moskee of de gebruikers hiervan. Ik heb alles tegen deze grote groep hersendoden. Vorig jaar is er een gewonde gevallen in de bus, ik stel me alleen maar voor dat ik in die bus zou zitten met mijn zoontje van 2…..
  (En geloof me, als dat zou gebeuren dan doe ik ook geen aangifte. Dan pak ik een loden pijp).

  Dus laten we ophouden over dat geneuzel dat je niets kwaads mag zeggen over Marokkanen, Turken, bekeerde Nederlanders. Dat soort struisvogelpolitiek zorgt ervoor dat deze probleemgroep nooit wordt aangepakt. Het zijn allemaal Nederlanders, ik denk dat ze ook allemaal in Nederland geboren zijn.
  En wat mij betreft bouwen ze nog veel meer moskeeën, dat is een stuk fraaier dan de lelijke hoogbouw in Schalkwijk.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. nick
  24 juli 2012 op 12:03 | #9

  Beste noname,

  Bel jij dan 112 of het gewone nummer? Neem aan dat hier wel spoed aan zit.
  Kan je zelf niet wat doen om deze lui te verjagen. Snap dat je niet wil weten waar jij woont maar de buurt mag ook wel is in aktie komen als ze iets zien. Niet waar?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. JanJan
  24 juli 2012 op 14:59 | #10

  Stelletje … zijn jullie die het over Marokkanen en Turken etc. hebben.Ik weet dat 90 % van de mensen die naar de moskee gaan puur daar zijn om te bidden en slechts dat 10 % van de jongens verpesten het voor de andere…sluit die maar lekker op

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. Bjar
  25 juli 2012 op 12:36 | #11

  @noname: Dus op iedere hoek waar de bus rijdt een agent? Je kan wel commentaar hebben maar kom dan ook met een degelijke oplossing. Dit probleem komt idd ieder jaar voor en als iemand daar een oplossing voor heeft dan was dat vast wel al gebeurd… Ogen open houden en bellen als je wat ziet. Met elkaar doen en niet alleen met je vinger wijzen want dat is te makkelijk!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. burne
  25 juli 2012 op 15:01 | #12

  > Ik zou van oom agent een proactieve en zeker preventieve houding verwachten.
  > Maar ik zie alleen maar een matig reactieve actie.

  ’s Avonds na tienen is er een man of acht beschikbaar. Voor heel Haarlem. De rest van Haarlem zal het vast prachtig vinden als die alle acht op de Aziëweg rondlopen.

  Iets anders wat ik me afvraag is dit: beweer je nu in alle ernst dat jongeren die eerst naar de moskee gaan en daar een preek van een Imam over verdraagzaamheid, tolerantie, zorgzaamheid voor de minder bedeelden en verbroedering aanhoren zodra ze buiten komen stenen gaan gooien naar bussen? Dat lijkt me op een of andere manier nogal ongeloofwaardig. Ik zeg niet dat er niets gebeurt, ik zeg dat ik denk dat je je niet druk hoeft te maken over trouwe moskee-gangers. Die zijn tijdens de Ramadan druk bezig met inzamelen voor de voedselbank, niet met het uithalen van vernielingen. (En je weet: Allah ziet alles..)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. Spaarne1
  25 juli 2012 op 16:09 | #13

  haha allah ziet alles nau als hij alles ziet en ze zou straffen was het veel minder onrust in schalkwijk.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 14. peter
  25 juli 2012 op 18:10 | #14

  spaarne 1 juist ja . aanpakken en dat is taak van de politie.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 15. Robin023
  26 juli 2012 op 00:38 | #15

  Waar de f*ck houden jullie je mee bezig, ik zie mensen hier boven verhalen van 2 a4’tjes schrijven.
  Live your life men geniet van je leven, en hou je niet zo veel bezig met de jeugd die nu ook lekker hun gezelligste tijd van hun leven hebben, lol trappen hoort bij de jeugd!!!
  Het is triest als je in je jeugd zelf nooit lol hebt kunnen trappen of als je geen vrienden had, maar ga niet van die onzin schrijven en laat ze met rust.
  In newyork lopen kinderen van 12 met een geweer s’nacht moorden te plegen, hier in schalkwijk lopen kinderen van 12 stenen te gooien, en heel schalkwijk licht onderstekop lees ik hierboven.
  trieste mensen…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 16. nick
  26 juli 2012 op 21:58 | #16

  Beste Robin,

  Nogal makkelijk reactie. Ik hoor het nog wel als er een kennis/familielid in de bus zit die een stoeptegel tegen zn harses krijgt. Logisch deze reactie van mensen.
  Dit soort akties zijn poging tot doodslag.

  Leuk hoor steen door je auto als je 80 rijd. Hoor je dan nog wel.

  Je hoeft hier iid geen 2 a4’tjes vol te tikken maar kortzichtiger kan jij niet wezen!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 17. nick
  26 juli 2012 op 21:59 | #17

  Dit noem ik ook gewoon totaal geen lol trappen. ‘Dit hoort bij de jeugd’
  Volgens mij spoor jij niet helemaal.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.