Man ernstig gewond na sprong van hoogte in Kennemer Gasthuis

Geschreven door de Redactie op woensdag 4 juli 2012

Haarlem – Een man is woensdagochtend ernstig gewond geraakt in het Kennemer Gasthuis aan de Vondelweg in Haarlem-Noord. Om even voor half twaalf sprong de man enkele verdiepingen naar beneden. Gezien de ernst van de verwondingen werd ook een traumahelikopter opgeroepen om hulp te verlenen. Ambulance en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen.

De traumahelikopter landde op een naastgelegen grasveldje. Na de eerste medische zorg is de man overgebracht naar het VU medisch centrum Amsterdam waar specialistische zorg kan worden aangeboden.

Vermoedelijk gaat het om een zelfmoordpoging.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. Roose
  4 juli 2012 op 17:24 | #1

  Traumahelicopter? De beste man was toch al in het ziekenhuis? Wellicht heeft iemand een mening.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. marc hier
  4 juli 2012 op 17:41 | #2

  Dit is een ziekenhuis waar over het algemeen bijna alleen maar dagverpleging en kleine operaties plaats vinden, men heeft hier dus vermoedelijk niet de mogelijkheid om iemand met de verwondingen die deze man had te verzorgen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. anoniem
  4 juli 2012 op 17:45 | #3

  Roose, Deze ziekenhuis locatie is een locatie van alleen poli’s kleine ingrepen en kleine huisartsenpost en een hele kleine EHBO die alleen bot breuken en snijwondjes behandelen!
  Dus er zal waarschijnlijk wel genoeg artsen aan wezig zijn geweest maar dit is natuurlijk niet genoeg en de man had een plek nodig waar die volledig behandelt kan worden en dat kan niet op de locatie’s

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Mij
  4 juli 2012 op 18:17 | #4

  De verpleegkundigen die in een Traumahelikopter werken, zijn specialisten op het gebied van ernstigen verwondingen. Deze zijn niet werkzaam in het Kg Noord. Daarvoor worden de hoog nivo trauma’s naar Amsterdam gebracht, omdat daar de trauma specialisten werken.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Anoniem
  4 juli 2012 op 18:53 | #5

  Mafkees,

  Het was een gedetineerde met 2 begeleiders….de 1 stond buiten te bellen en de andere was ff weg!!!!!!!! moeten deze mensen niet gewoon GOED begeleid worden!!!!
  Ze zitten niet voor niets.

  nu zit mijn vrouw te shaken thuis omdat deze meneer 0,5 meter voor haar op de grond viel en alles hoorde kraken.

  Een boze echtgenoot

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Silvia
  4 juli 2012 op 19:23 | #6

  Triest dit weer….misschien lijkt het zo maar t lijkt er steeds meer mensen zelfmoord plegen

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. René
  4 juli 2012 op 20:13 | #7

  Misschien door de crisis?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. Robert
  4 juli 2012 op 21:01 | #8

  @silvia dit soort dingen gebeuren dagelijks. Het nadeel van dit soort dingen is dat als de ambulance en de brandweer ter plaatsen komen de journalist dit kan volgen/zien. Ik dacht dat er een soort code was dat dit soort dingen niet zouden worden geplaatst ?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. Jorfa
  4 juli 2012 op 22:05 | #9

  Altijd een gebeurtenis op zich zelf en aangrijpend voor de toeschouwers en kinderen vooral,een sprong naar de Duisternis is een schreeuw om aandacht en helaas geen aandacht gekregen om dat iedereen 24 uur met zich zelf bezig is en druk doende is met bellen en bellen,en een beetje aandacht geven of uitnodigen voor een kopje koffie,een arm over zijn of haar schouder,kan heel veel voor iemand betekenen.Wie kan zijn eigen buren nog tegenwoordig en als je ze niet kent maak dan eens een praatje ook als ze heel anders uit zien en niet westers zijn kan toch een hele mooie blijvende vriendschap geven voor Jaren!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. Silvia
  4 juli 2012 op 22:59 | #10

  Ja dat klopt wat je zegt…maar ik heb t meer over mijn omgeving…en wat ik hoor

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. niels
  4 juli 2012 op 23:01 | #11

  Het is ook zo dat verpleegkundige en artsen niet buiten het ziekenhuis mogen handelen. alleen ambulance en trauma-artsen mogen dat. volgens mij.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. Tim
  4 juli 2012 op 23:39 | #12

  Apart, ik liep daar om half 12 vanmorgen naar buiten en heb niets gezien.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. bilal
  5 juli 2012 op 01:17 | #13

  Zelfmoord hoort geen optie te zijn.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 14. Mij
  5 juli 2012 op 10:46 | #14

  Dit was geen gedetineerde! Dit was een man die met voorbedachtenraden naar 2 hoog ging. Daarvoor was de politie gebeld maar niemand di hem kon tegenhouden! Nee, ik was er niet bij! Maar ken wel iemand die in het ziekenhuis werkt! @Anoniem

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 15. anoniem
  5 juli 2012 op 12:11 | #15

  @niels
  Niels artsen mogen allemaal buiten het ziekenhuis om werken maar véél artsen doen dat NIET omdat ze hun grenzen kennen dus ze kunnen helpen met stabiliseren van patienten en dat doen ze vaak ook wel maar opereren en ga zo maar door doen ze niet en een trauma arts die er voor opgeleid is kan deze stress en druk aan en die doet dus dat soort dingen wel buiten eventueel als het noodzakelijk is! maar geloof mij nou maar elke arts in de wereld als die buiten iemand zien in LEVENSGEVAAR zullen ze altijd helpen en zelfs als het moet een nood ingreep doen!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 16. delo
  5 juli 2012 op 18:15 | #16

  ik was met mijn hond bij het ziekenhuis toen ik een zeer verwarde man in zwart gekleed schichtig het ziekenhuis zag ingaan, even verderop bij de parkeerplaats zag ik een hele groep politie bijelkaar staan ”keuvelen”,plots kwam er beweging in de dienders en ik zag ze om het ziekenhuis gaan omsingelen,een mij als een soort Rambo uitziende agent passeerde mij ,ik riep hem toe dat volgens mij iemand in ernstige verwarde toestand net naar binnen was gegaan,Rambo keurde mij geen blik waardig en ging zonder naar mij te luisteren naar het grasveld naast het ziekenhuis!!!! twee minuten later was er paniek alom alle dienders stormde naar de ingang van het ziekenhuis ….helaas te laat huilende mensen kwamen naar buiten binnen enorme paniek …..had Rambo maar naar een getuige geluisterd maar ja … nu zag ik hem ook naar binnen gaan mmischien had hij het verschil kunnen maken,mischien, ja of niet ?????

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 17. Kemal
  6 juli 2012 op 01:56 | #17

  Raare mensen

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 18. anoniem
  6 juli 2012 op 12:27 | #18

  @ delo ;had die rambo inderdaad maar geluisterd helaas doet een uniform mensen meer te denken dat ze het allemaal beter weten..zo zonde dat een burger met de beste bedoelingen niet gehoord word!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 19. hoi!!!
  6 juli 2012 op 14:21 | #19

  @anoniem
  Artsen helpen echt niet zomaar iemand die buiten (vlak voor) het ziekenhuis iets heeft helpen hoor. Een aantal jaar geleden was er een meisje op de stoep van de bushaltes daar niet goed geworden ofzo, ze was helemaal niet meer aanspreekbaar maar wel bij kennis. Ik was daar toen bij en een andere omstander is toen naar het ziekenhuis gelopen om hulp te halen (200m daar vandaan ofzo). In het ziekenhuis werd deze man doodleuk verteld dat we maar 112 moesten bellen aangezien de mensen van het ziekenhuis niks mochten doen. Toen het ambulance personeel kwam bleek dat het meisje een of andere aanval van iets had gehad en dat ze zo snelmogelijk hulp nodig had. De ambulance moest van de brandweerkazerne langs de randweg komen en het meisje werd vervolgens nog net niet naar KG noord vervoerd maar naar zuid.

  @Anoniem
  Ik wens uw vrouw sterkte met het verwerken van deze vreselijke gebeurtenis. Alleen bij het lezen van wat uw vrouw meegemaakt heeft krijg ik al de rillingen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.